Tap i siste runde

Mjøndalen klarte heller ikke denne gangen å slå Stabæk på Nadderud.

Før kampen var det et lite håp om kvalikplass dersom MIF selv gjorde jobben og dessuten hadde litt flaks med de andre resultatene. Men festen var det Stabæk som stod for – imidlertid først etter full tid, da de kunne feire sitt velfortjente opprykk.

For første omgang ble en meget rolig affære med to lag som følte på hverandre og ikke nok ikke ville risikere all verden hverken den ene eller andre veien. Nærmest mål for Mjøndalen var Martin Rønning Ovenstad da han fikk avslutte etter fint forarbeid av Love Reuterswärd, men dessverre hadde liungen kommet for tett på målvakten, slik at ballen gikk i kroppen på denne. Da var det spilt 26 minutters tid, og Stabæk hadde allerede vært farlig frempå ved sitt kjempetalent Gift Orban et par ganger.

Åtte minutter ut i andre omgang var nevnte Ovenstad frempå igjen da han leverte et godt løp og var på rett plass da Brinder Singh flikket ballen videre, men avslutningen ble for svak. Nok en gang var det nesten for Mjøndalen uten å få ballen i nettet.

Uheldig Kinn

Hjemmelaget skulle imidlertid greie det etter en times spill. Nicolai Næss fikk lov til å skyte fra tretti meters hold, og Thomas Kinn burde nok hatt full kontroll på den avslutningen. Men vår sisteskanse var uheldig og glapp ballen under seg, slik at tre og et halvt tusen fremmøtte hjemmesupportere kunne feire Stabæk-ledelse. ¨

Mjøndalens beste sjanse i andre omgang kom muligens et kvarter før full tid da innbytter Joackim Olsen Solberg svingte et hjørnespark inn mot mål. Faktisk hadde ballen fin retning til å gå rett inn, men hjemmelagets målvakt fikk bokset ballen ut. Da snappet Meinhard Olsen opp den løse ballen og skjøt, men dessverre for oss en god del over.

Spikeren i kista

Spikeren i kvalikkista kom etter åttitre minutter. Victor Wernersson mottok ballen på høyre side for Mjøndalens sekstenmeter, trakk den med seg inn i feltet og smalt den i nærmeste hjørne bak en sjanseløs Thomas Kinn. Dermed ledet Stabæk 2-0, og selv om MIF forsøkte desperat på slutten å rette opp noe av æren, ble det med tomålstap.

Da endte Mjøndalen IF på niende plass i årets OBOS-liga. Det er den svakeste tabellplasseringen siden 2011, men nå skal vi bruke vinteren på å sette sammen et trenerteam, trene godt og ellers være klare for å gjøre oss selv, supportere og alle frivillige stolte i 2023!