Tap i saftbygda

Til tross for hundre minutter med fotball klarte ikke bruntrøyene å sette ballen i mål i regntunge Sogndal mandag kveld.

Etter tre strake tap var det et revansjesugent MIF som tok oppstilling på Fosshaugane, og bortelaget forsøkte også å styre kampen i starten. Hjemmelaget ble ikke farlige på dødballer, og det var Meihard Olsen som fikk kampens første sjanse da han skjøt over på volley etter drøyt åtte minutters spill.

Men på det glatte underlaget var det vanskelig for lagene å få pasningsspillet til å sitte. Litt Lerum-saft som klister under skoene ville kanskje gjort seg, men etter hvert var det hjemmelaget fra saftbygda som festet grepet. Det var spilt litt over fjorten minutter da de fikk en utrolig sjanse til å ta ledelsen, men avslutningen fra tre meter og førtifem centimeter gikk over tverrliggeren.

To hjørnespark på rappen før det var gått atten minutter gjorde at sogningene igjen fikk muligheten til å ta ledelsen, men MIF-gutta klarte å ri av stormen. Etter 24 minutter var Thomas Kinn både god og heldig da han stod i veien for en Sogndal-avslutning, og da Meinhard Olsen headet over noen minutter etter, roet tempoet seg. Til pause var stillingen 0-0, men det var helt klart hjemmelaget som hadde hatt de største sjansene.

MIF mer med

Etter pause kom Mjøndalen til kampens til da største sjanse. Benjamin Stokke fikk heade fra fem meter, og hjemmelagets målvakt Renze Fij var helt utmanøvrert. Men dessverre for de brune traff ballen oversiden av tverrliggeren i stedet for å seile inn i nettet. Det bar bud om bedre tider for de fremmøtte fra eikerbygda.

Men det var vertene som skulle sette ballen i nota. Kun femti sekunder etter at ballen seilte i tverrliggeren bak Renze Fij, skulle han selv slå en lang ball oppover som Sogndals angripere kunne jakte. Adrian Hansen ble fraløpt og Markus Nakkim ble lurt, slik at Erik Grønner kunne sette ballen borte ved lengste stolpe bak Thomas Kinn. Dermed ledet hjemmelaget fortjent 1-0.

Imidlertid overtok Mjøndalen helt og fullt initiativet i kampen herfra og ut. Da Brinder Singh og Erik Stavås Skistad kom inn etter en time spilt, ble det fart og kreativitet i MIF-angrepet, noe som tidvis var vanskelig å stå imot for laget fra Saftbygda. Store sjanser var det imidlertid få av.

Nær utlikning på dødball

De siste ti minuttene av kampen skrudde MIF-gutta på dødballknappen, og det ble meget farlig da det ble tre hjørnespark på rad, og særlig Adrian Hansen var nær, men Sogndal klarte å ri av stormen. Erik Stavås Skistad fikk også en megasjanse seks minutter på overtid, men avslutningen ble for svak – i tillegg til at assistentdommeren korrekt vinket for offside.

Dermed rant det hele ut med 0 både i protokollen for mål og for poeng. Tre tap på rad i OBOS-ligaen får være nok – nå slår vi Stabæk søndag 3. juli i stedet.