Tap i jubileumskampen

Det var bursdagsfeiring lørdag kveld i Mjøndalen, men gjestene forsynte seg mest av kaka og tok med seg tre poeng hjem til trønderhovedstaden.

Se høydepunktene fra kampen:

22. august 1910 ble Mjøndalen IF stiftet, og det betyr at foreningen kunne feire sin 110-årsdag med lørdagskamp mot norsk fotballs giganter, Rosenborg. For selv om trønderne ikke leder tabellen, er det likevel uomstridt at de er landets største klubb. Etter trenerbyttet i juni har de dessuten fosset frem på tabellen og tar over to poeng i snitt per kamp.

Men likevel var hjemmelaget optimister foran kampen. To seire på rad, til alt overmål uten baklengs, og festramme rundt kampen (etter beste evne med tanke på begrensningene smittevernreglementet legger på oss) gjorde at det gikk an å håpe på tre nye poeng til bruntrøyene. Og Rosenborg har vi slått før – ingen i Mjøndalen glemmer 12. mai 2015, da hjemmelaget snudde 0-2 til 3-2 mot nettopp trønderne.

Starten på kampen var tett og jevn, og for den nøytrale tilskuer nok ikke mye å skrive hjem om. Men Mjøndalen kom til kampens første sjanse etter elleve minutter, da Alexander Betten Hansen kom oppover høyresiden og slo et godt innlegg til Ibrahim Shuaibu, som fikk avsluttet. Men fjorårets MIF-keeper, Julian Faye Lund, leverte en god prestasjon og avverget skuddet.

Så begynte gjestene å komme mer med i kampen, og etablerte seg oftere på vår banehalvdel. Halvveis i omgangen fikk Dino Islamović sjansen, men skuddet ble for løst. 33 minutter var spilt da gjestene imidlertid lyktes i å ta ledelsen. Et hjørnespark ble slått inn i feltet med både fart og skru, vi misset i markeringene og Gjermund Åsen satte pannebrasken til og styrte ballen i mål. Dermed stod det 0-1 på Consto Arena.

Kampen var fortsatt jevn, men Rosenborg utnyttet sin rutine og kvalitet og skåret også sitt andre før lagene gikk til pause. Et flott Rosenborg-angrep på høyre side i det 42. spilleminutt endte til slutt hos målfarlige Kristoffer Zachariassen, som skjøt mot nærmeste stolpe og nok dermed overrasket Sosha Makani. Ballen gikk i nettet, og en rasende MIF-målvakt smalt hånda i stolpen i sinne så det ristet nesten helt til dommer blåste for pause.

I første omgang ledet gjestene fortjent, men uten at Mjøndalen hadde vært sjanseløs. Dog må det også nevnes at Islamović satte ballen i tverrliggeren også på overtid i første omgang. Vår joker var imidlertid Tonny Brochmann, som kom inn for Fredrik Brustad i pausen.

Og nettopp Brochmann er det «alle» i Mjøndalen snakker om etter kampen. Det var spilt 10 minutter da han fikk et perfekt innlegg fra Alexander Betten Hansen og ble stående alene på tolv meter. Men avslutningen gikk utenfor. Nå var hjemmelaget inne i en god periode, men maktet ikke å få ballen inn bak RBKs unge og dyktige målvakt.

Men igjen spiste gjestene seg inn i kampen, og etter 77 minutter fikk Rosenborg straffe. Reprisene viser at det nok var meget strengt og at det neppe var særlig kontakt mellom Vetle Dragsnes og Erlend Dahl Reitan. Men det er tross alt dommeren som bestemmer. Likevel, Mjøndalen har en fremragende målvakt mellom stengene, og rettferdigheten skjedde fyllest da Sosha Makani gikk til riktig side på Dino Islamović’ straffespark. Den iranske panteren fikk også kastet seg over returen før noen kom på den, og håpet levde dermed fortsatt for bruntrøyene.

Men det var ikke Mjøndalens kveld. Rosenborg var nok nærmere 3-0 enn vi var redusering, særlig da Carlo Holse avsluttet og ballen smalt i tverrliggeren bak en sjanseløs Makani. Kampen ebbet etter hvert med tomålsseier til vertene, og det er bare å gratulere. Vi tapte rett og slett for et bedre lag.

Men det kommer nye sjanser. Neste søndag er det bortekamp mot Odd, før det blir ferie for spillerne i forbindelse med landslagspause. Dermed blir neste kamp på Consto Arena først 13. september, og motstanderen da kommer fra hvalfangerbyen Sandefjord.