Tap i grunnlovsbygda

Et energiløst MIF-lag måtte kapitulere mot Eidsvold Turn onsdag.

Vi har tidligere skrevet om at oppgjørene mellom de to lagene historisk har vært tette og jevne. Både i 1972 og 1979 klarte imidlertid MIF å slå ut romerikingene, men i kveld var det hjemmelagets tur.

Mjøndalen var best i første omgang, men klarte ikke skape store sjanser. I andre omgang kom hjemmelaget på banen med ny energi, men MIF klarte etter hvert å jobbe seg inn igjen i kampen. Det var nære på da Alie Conteh headet etter 64 minutter, men sierraleonerens forsøk gikk rett over.

Kvarteret før slutt satte innbytter Keerat Singh Mann en retur i nettet, men målet ble annullert fro offside. Snaut ti minutter før slutt kom seiersmålet, da Curtis Kaba etter en flott kontring fant Petter Hokstad inne foran mål, og G18-landslagsspilleren fikk en enkel oppgave med å dytte ballen over streken.

Mjøndalen gjorde et forsøk på å skape noe i hjemmelagets boks de siste ti minuttene, men kom i realiteten ikke veldig nær skåring. Dermed ble det 1-0 til hjemmelaget. Vi gratulerer selvsagt Eidsvold Turn med avansementet og ønsker lykke til videre samtidig som vi beklager til våre egne supportere. Det blir dessverre ikke noe cupeventyr for bruntrøyene i år.