Tap i årets siste hjemmekamp

Kongsvinger var mer effektive enn MIF og straffet bruntrøyene knallhardt søndag ettermiddag.

Men det var MIF som raste ut fra startblokkene og dominerte banespillet, mens glåmdølene lå og ventet tålmodig på sjansen. Daniel Lysgård kunne skyte fra skrått hold etter tolv minutters spill, men ballen gikk utenfor målet til Thomas Kinn.

Likevel – høyt press lønner seg. Kongsvinger hadde kontroll med ballen i bakerste ledd, men Sondre Granaas var ivrig og vant ballen godt inne på gjestenes banehalvdel. Ballen endte hos Love Reuterswärd inne i sekstenmeteren, og han serverte Mats Pedersen, men Skjervøy-guttens skudd var for svakt og satte ikke August Strömberg på noen særlig prøve.

Effektive KIL

Og derfra gikk KIL rett i angrep. Martin Vinjor fant navnebror Martin Hellan, og bæringen skjøt i steget. Avslutningen var perfekt, og dermed var det gjestene som gikk opp i ledelsen bare sekunder etter at hjemmelaget hadde hatt en kjempesjanse. Bruntrøyene hadde vært best så langt, men Kongsvinger viste seg som et topplag og var effektive når de fikk sjansen.

Mathias Bringaker fikk en fin sjanse etter atten minutter, men skuddet gikk på utsiden. Og kampen fortsatte i et mønster hvor MIF hadde banespillet, mens Kongsvinger lå tålmodig på egen banehalvdel og forsvarte seg. Men til slutt kom målet for bruntrøyene.

Først fikk Martin Rønning Ovenstad en fin sjanse fra høyre, men KIL renset unna til kast.  Bruntrøyene tok kastet raskt, og Syver Skaar Eriksen kunne legge inn fra høyre. Mats Pedersen flikket ballen videre innover, og på bakre stolpe dukket Love Reuterswärd opp. Svensken skåret sikkert i sin tredje kamp på rad, og da var det likt til pause.

Trykk fra start

Andre omgang startet med MIF-trykk. Etter tre minutter ble det hjørnespark, og det var ikke langt unna at Sondre Skogen kunne gi hjemmelaget ledelsen, men libyggen fikk ikke skikkelig treff på hodestøtet.

Og da timen var spilt, fikk Mathias Bringaker en stor sjanse da han fikk ballen fra Sondre Granaas, men skuddet strøk på feil side av stolpen. MIF presset på, men klarte ikke sette sjansene sine – og da skjedde det som vanligvis skjer når et lag i toppen møter lag lenger ned på tabellen.

Martin og Martin – igjen

78 minutter var spilt da Martin og Martin igjen var frempå. Denne gangen var det innbytter Martin Hoel Andersen som var målskårer etter at Martin Hellan tok rollen som servitør. MIF lå under – og måtte opp for å jage to mål for at håpet om kvalik til Eliteserien skulle leve.

Men det håpet ble effektivt punktert da Mats Haakenstad kom alene med Thomas Kinn et par minutter før full tid. Veteranen var kaldest og plasserte ballen mellom beina på MIFs solide sisteskanse, og var det meste av håp ute om kvalik.

Kampens estetiske høydepunkt kom imidlertid fire minutter på overtid. Joackim Olsen Solberg hadde entret banen, og veteranen viste frem sin flotte frisparkfot da han fikk muligheten. Men det ble med et trøstemål, og årets siste hjemmekamp endte med 2-3. Dett var dett, og her hjemme er OBOS-sesongen 2023 slutt. Nå gjenstår bortekamp mot et Sogndal som har alt å spille for slik at de kan redde kvalik, men vi skal likevel gi alt for drakta for å havne høyest på tabellen.