Tap i Ælv Classito

Alt lå til rette for en strålende ettermiddag og tre poeng til hjemmelaget på Consto Arena 16. mai. Men gjestene ville det annerledes

Vertene satte opp en forrykende fart fra avspark, og allerede før det var gått tre minutter, var det svært nær at hjemmelaget ledet. Et flott angrep på venstre endte opp inne hos Casper Sneltvedt, som ikke klarte å få presset skuddet under tverrliggeren.

Etter seksten minutters spill skulle bruntrøyene imidlertid få hull på byllen. Gjestene hadde kommet mer med, men på en overgang var det duket for skåring. Unge Birhat Niwar lurte inne i feltet og klarte til slutt å jobbe inn 1-0 til hjemmelaget.

Men MIF2 var ikke lenge i paradis. Det tok kun ni minutter før ledelsen var snudd. Likevel, MIF2 skulle produsere sjanser før dommeren blåste til pause. Først var det Kent Håvard Eriksens tur, men hans forsøk etter 42 minutter ble avverget av en desperat forsvarer som kastet seg inn i duellen med dødsforakt og reddet på streken. To minutter senere fikk Magnus Bækken skyte, men avslutningen strøk over tverrliggeren. Dermed ble det 1-2 til pause. Men kampen levde i høyeste grad.

Snytt for straffe?

Som i første omgang gikk hjemmelaget rett i strupen på gjestene fra avspark også i andre omgang. Men den første store sjansen var det SIF2 som produserte. Det var spilt 53 minutter da et kjempeskudd smalt i tverrliggeren før ballen spratt ut igjen på banen. MIF2 slapp med skrekken etter å ha startet de siste 45 best.

Etter 57 minutter skjedde en omdiskutert situasjon. Kent Håvard Eriksen gikk i bakken inne i feltet, men dommer Håvard Bjerkelund vinket spillet videre. Muligens ble vi snytt for straffe der, men det får vi aldri vite sikkert.

Kampen var fortsatt jevn, men bortelaget nektet å gi fra seg ledelsen. Etter 82 minutter kjempet bruntrøyene til seg et frispark i god posisjon, men Daniel Skare var akkurat noen millimetre unna å styre ballen inn slik at han kunne fått heltestatus på Consto Arena denne kvelden. Helt på tampen kom Kent Håvard Eriksen alene med tre forsvarsspillere, men klarte likevel å fyre av en avslutning. Det ble med et hjørnespark, og da gjestene ryddet unna det, var det klart at kampen endte med sifrene 1-2.

Vi må heller se frem mot nye sjanser som byr seg. Den første allerede på lørdag førstkommende, da MIF-rekruttene reiser til et av få steder hvor poststedet rimer på postnummeret, nemlig 2013 Skjetten. Avspark i den kampen er 16.00!