Tap for Sandefjord

Men unggutta bet godt fra seg mot eliteseriemotstand.

Det var et svært ungt MIF-lag som reiste til Sandefjord i dag for å møte hvalfangerbyens eliteserielag til treningskamp. Med fra start var blant annet debutanten Sander Bratvold, som fylte seksten år for to uker siden og derfor måtte bes fri fra ungdomsskolen for å kunne være med.

Og Tyristrand-gutten skulle raskt markere seg. Før det var gått fire minutter, pumpet MIF en lang ball inn i bakrommet mot Meinhard Olsen, som la inn fra venstre. Han fant Sander, men dessverre gikk skuddet utenfor.

To minutter senere var han på farten igjen – denne gangen kom ballen fra høyre, men dessverre fikk han ikke klem på avslutningen. Både MIF og Sander hadde kommet virkelig godt i gang i denne treningskampen, og det var spilt tolv minutter da Martin Rønning Ovenstad ble tredd gjennom av Ole Amund Sveen. Men liungens avslutning gikk dessverre for oss så vidt på feil side av stolpen.

Ledelse mot spillets gang

Så våknet hjemmelaget. De ville ikke bli ydmyket av en gjeng skolegutter, men Thomas Kinn avverget dyktig Sandefjords første forsøk. Imidlertid måtte han gi til hjørnespark, og på hjørnesparket stusset William Kurtovic inn kampens første mål.

Et par minutter etter fikk hjemmelaget en ny fin sjanse, og det var en sjanse MIF skapte for vertskapet. Noe klønete klarte målvakt Kinn å vippe en pasning fra en medspiller opp i egne hender, og dommer blåste derfor for indirekte frispark inne i sekstenmeteren. Heldigvis satte de avslutningen utenfor, slik at MIF og Kinn slapp med skrekken.

Etter et forrykende åpningskvarter sank tempoet noe, og neste store sjanse kom etter 32 minutter, da Mjøndalen fikk et frispark ikke så langt utenfor hjemmelagets sekstenmeter. Martin Rønning Ovenstad forsøkte å vri ballen i krysset, men dessverre for oss gikk skuddet like utenfor.

Utlikning på overtid

Men utlikningen skulle komme. Tre minutter inn i tilleggstiden endte ballen opp hos Sivert Øverby, og med høyrebeinet skåret forsvarsspilleren sikkert, slik at lagene gikk til pause på stillingen 1-1. Det var etter spill og sjanser nok et resultat hjemmelaget kanskje kunne si seg mest fornøyd med etter at MIF misbrukte store sjanser i starten av omgangen.

Andre omgang var ikke mange minuttene gammel da Sandefjord tok ledelsen. Franklin Daddys Boy Nyenetue fikk ballen inne i boksen, Thomas Kinn kom på halvdistanse og trønderen vippet ballen elegant over vår sisteskanse før han satte den i det åpne målet. Dermed stod det 2-1 til hjemmelaget.

MIF var nær ved å utlikne da Meinhard Olsen rappet til fra 18 meter. Men Jakob Storevik i SF-målet var dyktig og avverget glimrende. Hjørnesparket fikk vi ingenting ut av, men minuttet etter skulle det bli mål.

Øker ledelsen

En drøy time ut i kampen kom Alexander Ruud Tveter seg fri fra debutant Leotrim Bekteshi inne i boksen. Han skjøt selv, og ballen gikk inn bak Thomas Kinn. Sandefjord hadde økt til 3-1, og de gjenværende MIF-spillerne hadde en svært lav snittalder.

Men en av unggutta som hadde kommet inn, heter Eirik Windt. Han har vært ung og lovende i flere sesonger allerede, og viste virkelig hva som bor i ham da han reduserte snaut ti minutter før full tid. Unggutta var virkelig med mot eliteserielaget, men flere mål skulle det ikke bli. Til tross for tap er det ingen grunn til å henge med hodet etter denne kampen. Vi fikk se mye oppløftende spill og mange gode enkeltprestasjoner mot et lag som har kommet lengre i treningsforberedelsene enn oss og tross alt skal spille på øverste nivå også i år.

MIF XI:

I mål: Thomas Kinn

Forsvar: Syver Skaar Eriksen (Herman Kleppa 59.) – Leotrim Bekteshi – Adrian Hansen (Andreas Fotland 59.) – Sivert Øverby (Tobias Bjørnstad 46.)

Midtbane: Martin Ovenstad Rønning (Frank Bamenye 66.) – Erik Stavås Skistad – Isaac Twum (Sondre Granaas 66.) – Meinhard Olsen (Eirik Windt 66.)

Angrep: Ole Amund Sveen (Benjamin Stokke 59.) – Sander Bratvold (Magnus Bækken 46.)