Surt tap mot LSK2

MIF-rekruttene ledet både 2-0 og 3-2 borte mot LSK2 tirsdag, men klarte ikke stå løpet ut.

Til slutt vant nemlig hjemmelaget som rodde i land en 4-3-seier i det som var en underholdende kamp hvor begge lag hadde momentum i perioder. Og det var bortelaget som kom best i gang denne kvelden i LSK-hallen.

Mens arrangementsansvarlig slet med en alarm på hallens klokke lot ikke bruntrøyene seg affisere nevneverdig av ulingen og spilte seg fint gjennom hjemmelagets forsvar. Erik Stavås Skistad var arkitekten og fikk også avslutte, men skuddet ble blokkert av en ung kanarifugl. Etter ni minutter var det hjemmelagets tur til å prøve seg, men Erik Hejer var god da han gjorde seg stor og blokkerte skuddet fra nært hold med beina.

Skistad-mål igjen

Så skulle vi ta ledelsen. Og det var et flott mål vi fikk oppleve. Ballen ble trillet rundt vertenes sekstenmeter før Erik Stavås Skistad kunne lade kanonen. Konnerud-gutten smalt til fra tjue meter, og markkryperen gikk utakbart for LSK2-målvakten inn i høyre hjørne. Dermed stod det 0-1 på tavla.

Og tjue minutter senere ville ikke Simon Appiah fra Ghana være noe dårligere enn midtbanekollegaen fra Konnerud. Han vant ballen høyt på vertskapets banehalvdel, tok med seg ballen og dro av et par motstandere før han banket ballen i nettet bak en totalt utmanøvrert målvakt. Med ti minutter igjen av første omgang ledet MIF2 med to mål over LSK2.

Vi var såpass gode i første omgang at vi muligens burde ha skapt flere sjanser og ledet mer. Men et rystet LSK2 gjorde et par bytter etter å ha havnet under med to, og klarte å stå imot. Ikke bare det – på slutten av omgangen utnyttet de et øyeblikks sløvhet i vårt forsvarsspill og kunne redusere slik at pauseresultatet var 1-2.

Svak start på de siste førtifem

I pausen gjorde vi hele fire bytter. Ikke ble det bedre heller av at hjemmelaget skåret allerede etter drøyt femti sekunder av andre omgang. Da var lagene like langt, og vi stilte med et yngre lag med mindre rutine fra dette nivået.

Men Simon Appiah ville det annerledes, og igjen var det en flott enkeltprestasjon av midtbaneeleganten. Han fanget opp en klarering etter et hjørnespark og vippet ballen elegant opp i hjørnet. Dermed hadde det unge MIF2-laget gjenvunnet ledelsen.

Mistet ledelsen igjen – og havnet under

Da en time var spilt startet imidlertid hjemmelaget et stormløp mot Erik Hejer i MIF2-buret. Og oppskriften var den samme hver gang – angrep langs vår høyre side og harde, flate innlegg foran mål. Både etter 61 og 65 minutter gikk det galt, og på bakre stolpe dukket samme spiller opp og sendte LSK2 i ledelsen.

Vi forsøkte hardt å utlikne, men dessverre lyktes vi ikke. Det ble dermed tap, selv om vi altså ledet både 2-0 og 3-2. Imidlertid kan vi ikke legge oss ned å gråte, for allerede på søndag 18. september er det ny kamp, denne gangen hjemme på Consto Arena. Da er det et av topplagene, Fløya, som kommer på besøk, og avspark er klokken 17.15 – merk tidspunktet!