Styrker trenerkompetansen i akademiet

Tidligere a-lagsspiller Stian Aasmundsen er klar som trener i Sparebanken Øst-Akademiet.

Annonse:

Vestfoldingen har to perioder bak seg som spiller i MIF. Først kom han fra Eik-Tønsberg før 2013-sesongen og var med på opprykket i 2014. Sin første sesong på toppnivå gjorde han så bra at han havnet i Allsvenskan, og etter et opphold også i Kristiansund vendte han tilbake til eikerbygda før MIFs comeback i Eliteserien i 2019. Da ble han presentert på kickoff før seriestart etter en overgang som var så hemmelig at ikke engang Vegard Hansen visste om det. Etter fjorårets sesong ble ikke kontrakten med Stian fornyet, og han endte opp som spillende assistenttrener i FK Eik-Tønsberg.

Men nå er det altså klart at publikumshelten kommer tilbake i MIF.

- Han vil gå inn i team med trenere på broen til A-laget, forteller akademisjef Arne Marcussen.

Det er spillere som tilhører U17- og U21-gruppa som utgjør «broen» til A-laget. Her kommer Stian til å jobbe sammen med toppspillerutvikler Eirik Sande Kristoffersen og hovedtrener for U17, Lars Granaas.

- Det kreves disiplin, kvalitet og tålmodighet for å bli toppspiller. Jeg ønsker å bidra med mine erfaringer og skape gode relasjoner gjennom tillit og trygget, forteller Stian om sin nye rolle som spillerutvikler.

— Spillerutvikler, Stian Aasmundsen

 

 

Nettopp fullført B-lisens

Stian har altså fersk trenererfaring fra Eik-Tønsberg og har nettopp fullført sin UEFA B-lisens.

Og akademisjefen er strålende fornøyd med det siste tilskuddet til akademiets trenerapparat.

- Med sin lange erfaring fra toppfotballen vil Stian få ansvar for noen av klubbens fremste talenter. Det betyr enda tettere oppfølging av spillerne som nærmer seg A-laget, og det er vinn-vinn for MIF, sier Marcussen videre.

- Godt å være tilbake

Stian selv er veldig fornøyd med å være tilbake i MIF.

- Det kjennes veldig bra, ja. Klubben har gitt meg mange gode opplevelser som spiller, og nå gleder jeg meg til å jobbe med sultne talenter hvor det neste steget forhåpentligvis er spill for A-laget, sier han..

- Det kreves disiplin, kvalitet og tålmodighet for å bli toppspiller. Jeg ønsker å bidra med mine erfaringer og skape gode relasjoner gjennom tillit og trygget, forteller Stian om sin nye rolle som spillerutvikler.

Velkommen tilbake til MIF, Stian!

Annonse fra Obos-ligaen: