Strålende start for MIF2

Mjøndalens rekrutter inntok tabelltopp etter første runde i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2.

Ingen kort

Andrelaget fulgte opp A-lagets strålende prestasjon i Drammen fredag kveld med å slå langveisfarende Norild hele 6-1 på Consto Arena lørdag. Motstander Norild kom helt fra Vadsø (vi vet ikke om noen faktisk har reist lenger for å spille fotball i Mjøndalen) og laget er som oss nyopprykket til dette nivået. Vi visste derfor lite om motstanderen, annet enn at tidligere Mjøndalen-spiller Baboucarr Sarr har spilt for dem siden 2015.

Det var derfor med en viss usikkerhet vi entret banen i den lave kveldssola en lørdagskveld midt i april, men vi visste at vi hadde et godt lag. I tillegg til suppleanter fra A-lagstroppen er kjernen i vårt juniorlag fortsatt mye den samme som i fjor, og de vant som kjent Nasjonal G19-serien i 2018.

Kampen var 17 minutter gammel da vi tok ledelsen. Dødball + MIF = ofte mål, så også denne gangen. Det var Frank Bamenye som ble målskårer da vi fikk et hjørnespark, og gjestene ikke klarte å stå mot presset. Men Norild skulle også vise seg å være farlige på dødball. Ti minutter senere utliknet Elias Hilmarsen da vi bommet på markeringene under et nytt hjørnespark.

Etter 36 minutter var det Alfred Scrivens tur til å skåre. Han sendte Mjøndalen opp i ledelsen da han steg og steg i en hodeduell og sendte ballen i en flott bue over finnmarkingenes målvakt. 2-1 til hjemmelaget, noe som også skulle vise seg å være pauseresultatet.

2. omgang ble bortimot enveiskjøring. Kvalitetsmessig var vi bedre enn Norild i alt, og kun seks minutter ut i omgangen snappet Tobias Karlsen opp en svak klarering. Jobben med å skåre Mjøndalens tredje for kvelden var rimelig enkel, og herfra og ut så vi oss ikke tilbake.

4-1 kom etter 63 minutter, og Tobias Karlsen var igjen målskårer etter at han mottok et godt innlegg fra høyre. Alfred Scriven ønsket ikke å være noe dårligere enn tomålsskårer Karlsen, og satte sitt andre etter 70 minutters spill, også denne gangen gjennom et hodestøt.

Scriven skulle også fastsette sluttresultatet til 6-1 da han skåret på et frispark etter 79 minutter. Skuddet gikk via en Norild-spiller og i mål, og alle tre poeng ble derfor igjen hos hjemmelaget.

Vi vet at det følger tøffere kamper enn denne i serien, selv om Norild definitivt har kvaliteter. I tempo var vi imidlertid overlegne, men det er kanskje ikke så rart når man tenker på lagets reiserute til bortekamper på Østlandet – først bil to og en halv time til Kirkenes, så fly til Gardermoen og buss derfra.

Neste kamp for MIF2 går av stabelen 23. april kl. 19 på ærverdige Lystlunden. Motstander er Ørn Horten i en helbrun duell.

Publisert: 16.04.2019, oppdatert: 19.04.2019
Skrevet av: Jan Erik Skretteberg