Straffet hardt av Sandefjord

​​​​​​​Med tre poeng kunne Mjøndalen gått forbi Sandefjord på tabellen etter sytten kamper. Slik gikk det ikke.

Både spillere, støtteapparat og supportere var meget skuffet da dommeren blåste av kampen søndag kveld. Med 0-2 i sekken forblir Mjøndalen på nedrykk, og det etter å ha tapt hjemme mot en motstander vi «skal» slå dersom plassen i Eliteserien skal reddes.

La gå at Sandefjord skulle hatt et rødt kort ti minutter før slutt. Det er ikke derfor vi taper kampen. Juryen på stadion gjorde helt rett da de kåret 3050 og Dala til Mjøndalens beste denne kvelden. Når vi ikke skårer på straffespark, hva skal da til for at vi får ballen i mål.

Mjøndalen åpnet brukbart i kampen, og brukte kantene aktivt for å angripe. Det holdt på å betale seg da Sondre Liseth ble felt innenfor sekstenmeteren da kampen var 12 minutter gammel. Markus Nakkim tok ansvar og gikk frem for å gi hjemmelaget ledelsen, men straffesparket var svakt plassert og i målvaktshøyde. Gjestenes målvakt reddet dermed sitt andre straffespark i nye Drammen kommune denne sesongen.

Vi fortsatte å styre kampen, men kom ikke til mer enn halvsjanser. Best var antakelig Lars Olden Larsens mulighet da har i det 20. spilleminutt fikk ballen upresset på tjue meter, men skuddet gikk utenfor.

Kampen var 25 minutter gammel da Sandefjord også ville ha straffespark, men Vidar Ari Jonssons forsøk på å vinne EDDA-prisen (Islands svar på Amanda-prisen) var ikke bra nok til å lure kampens dommer. I stedet ble han belønnet med et korrekt gult kort.

Samtidig hadde vi vært best i 30 minutter, uten å skåre mål. Det gikk da som det måtte gå – Sandefjord skåret. Nevnte Jonsson snek seg mellom Joackim Olsen Solberg og Vetle Dragsnes og kunne sette inn kampens første mål etter 32 minutter. Og 0-1 ble også pauseresultatet.

Andre omgang ble enda mindre å skrive hjem om for Mjøndalen (i den grad man trenger å skrive hjem når man spiller på hjemmebane). Målskårer Jonsson var nær ved å lage sitt andre for dagen da det ble klabb og babb inne i feltet og Sosha Makani var på en aldri så liten bærtur, men til slutt fikk vi ryddet unna.

Kun fem minutter senere kom kampens andre skåring. Kaptein Lars Grorud sendte en pasning inn i bakrommet, og gjestenes toppskårer Sivert Gussiås dempet ballen på brystet og avsluttet sikkert i mål, til tross for at Markus Nakkim var i duellen. Dermed stod det 0-2, uten at Mjøndalen egentlig kunne klage på det.

Sandefjord kontrollerte egentlig resten av kampen, og selv om Mjøndalen hadde mye ball, kom vi ikke til nevneverdige sjanser. Midtveis i omgangen noterte undertegnede at 3050 og Dala var dagens beste, og dette viste deg seg at jury og speaker også var enig i.

Vi tapte 0-2, og Mjøndalen ligger fortsatt på direkte nedrykk. Men så lenge det er liv, er det håp. Neste kamp går av stabelen om en uke – motstander er Sarpsborg, og da er det de som er vertskap for våre gutter.