Straffedobbel mot senket MIF i saftbygda

MIF tok ledelsen på Fosshaugane, men ble hardt straffet av gamle kjente.

Og det var bruntrøyene som kom best i gang. Mjøndalen hadde mye ball, men kom ikke til store sjanser det første kvarteret. Deretter jevnet kampen seg mer ut, og hjemmelaget kom mer med, men det var Mjøndalen som skulle ta ledelsen da Rasmus Holten knuste alt og alle i lufta og stanget inn kampens første mål etter 27 minutter.

Dermed så det lyst ut for at MIF skulle pynte på den elendige statistikken i Norges største bygdederby, men nynorskens fyrtårn i norsk toppfotball skulle komme tilbake – og det før dommeren hadde blåst for de første femogførr.

To straffespark imot

For åtte minutter etter ledermålet var Peder Vogt uheldig da ballen landet på hans utstrakte arm inne i eget felt. Regelen er klar – er armen i unaturlig posisjon, så er det straffespark, og kamplederen var nødt til å peke på straffemerket. Da skulle en gammel kjenning presentere seg og takke for sist.

Daniel Arrocha fikk seks kamper for MIF høsten 2022. Han ble både fraløpt og siden utvist da KFUM Oslo vant 3-0 i hans debut i brunt, og det var denne midtstopperen som ruslet frem for å ta straffesparket etter handsen. Dansken gjorde ingen feil – Thomas Kinn var etter ballen, men kunne ikke forhindre vertene fra å utlikne.

Det skulle ikke ta mer enn to minutter før dommeren pekte på straffemerket – igjen. Dessverre for alle med brunt hjerte var det enda en gang mot MIF det gjaldt. Denne gangen var det Sondre Skogen som var altfor tøff i en duell med en Sogndal-spiller, og Arrocha kom frem igjen. Nok en gang var Kinn etter ballen, men kunne ikke avverge Sogndal-ledelse til pause.

Stor Bringaker-sjanse

Mjøndalen ga ikke opp. Igjen var det mye ball og forsøk på lekker angrepsfotball samt tyngde og kraft på dødballer, men ballen ville ikke i mål. Den største sjansen var det Mathias Bringaker som kom til etter en herlig langpasning fra Sivert Øverby, men siddisen kom for nær hjemmelagets målvakt til at han kunne tegne seg på skåringslista.

Heller var det Edmund Baidoo som økte hjemmelagets ledelse etter omtrent tjue minutters spill. MIF forsøkte og forsøkte å komme tilbake, men det ville seg ikke, og kampen endte dermed 3-1 til Sogndal. Spillemessig var dette OK gjennomført, men det ble for få sjanser fremover. Når vi i tillegg får to straffespark imot, ble det vanskelig denne gangen. Vi takker aller fremmøtte fra både 3050, Dala og andre som heiet på oss i 2 x 45 pluss overtid. Deres bidrag er viktig!

Vi får imidlertid en ny sjanse til tre poeng når Start kommer på besøk til Consto Arena. Den kampen går av stabelen mandag 15. april, men først er det cupkamp mot Ørn i Horten onsdag førstkommende. Vi gleder oss både til cupfest og neste hjemmekamp!