Stortap mot topplaget

MIF-rekruttene tapte hele 2-8 mot Pors søndag ettermiddag.

Og med storseieren kan hardtsatsende Pors feire nasjonaldagen på tabelltopp. Det fortjener de selvsagt, men det var likevel ikke helsvart for MIF2 denne maisøndagen hvor de ytre rammene var perfekte, med sol og ikke altfor varmt vær på Consto Arena.

For bruntrøyene åpnet bra. Det var bare det at gjestene var dødelig effektive når de fikk sjansen. Ti minutter var spilt da de fikk et hjørnespark, og da stod det plutselig 0-1. Og verre ble det da tidligere Odd-spiller Stefan Mladenović presset frem en feil i vårt forsvarsledd. Alene med målvakt Philip Bro gjorde han ingen feil - og plutselig ledet Pors med to mål.

Reduseringer – og nye baklengs

Så fikk MIF-rekruttene fart på ballen og var veldig nær redusering da Pors måtte redde to ganger på streken. Men på hjørnesparket var Truls Karlsen sterk og trykket inn reduseringen. Godfølelsen varte imidlertid ikke lenge, for kun to minutter etter reduseringen fikk Pors straffespark, og nok en gang skåret Stefan Mladenović.

De fleste fremmøtte trodde imidlertid at pauseresultatet skulle bli 2-3 da Yossef Ibrahim reduserte for MIF2. Pors ville det imidlertid annerledes, og økte til 2-4 før dommeren sendte lagene i garderoben etter et flott angrep.

Mladenović-dobbel og tvillingsuksess

Og vi må hylle de som hylles skal, selv om det ikke var vi som skåret mål og vant. Da Stefan Mladenović opptrådte som Amahl Pellegrino etter femti minutter og sendte ballen i lengste hjørne fra motsatt kant av sekstenmeteren var det bare å bøye seg i beundring for et dyktig og effektivt Pors-lag. Vi håpet imidlertid det skulle stoppe da innbytter Dennis Garstad laget gjestenes sjette mål for dagen ti minutter før slutt, men både tvillingbroren Tobias og selvsagt Stefan Mladenović ville det annerledes. Både 2-7 og 2-8 ble et faktum før dommeren mente at nok var nok.

Vi kan ikke annet enn gratulere Pors med storseier og tabelltopp, og for oss selv blir det to uker nå uten kamp. Første sjanse til å igjen vise hva vi duger for, er borte mot Odd 2 30. mai. Og den tiden må vi bruke godt, for vi ligger helt i bunnen med ett fattig poeng etter seks kamper.