Sosha Makani holdt MIF lenge inne i kampen mot Molde. Foto: NTB

Stortap i Molde

Til tross for hard jobbing av gutta ble det firemålstap mot Molde.

Hjemmelaget var revansjesugne etter to tap på rad, og i forrige runde glapp også tabelltoppen for romsdalingene. Dessverre var det Mjøndalen som var neste motstander da Molde igjen ville vise at de er en seriøs tittelutfordrer i 2021.

For Molde festet grepet fra start og kom til sin første sjanse allerede etter 17 sekunder da Eirik Hestad skjøt fra distanse og ballen snek seg rett utenfor. Etter fem minutter var det Sosha Makani som holdt oss inne i kampen da Kristoffer Haugen først fikk en kjempesjanse. Men vår iranske sisteskanse fikk avverget. På det etterfølgende hjørnesparket var det Martin Ellingen som fikk sjansen, men igjen reddet Makani mesterlig.

19 for Ohi

Men Molde har Ohi, og han er seriens toppskårer. Det fikk vi smertelig erfare da midtstopperne ikke fikk klarert en ball idet vi passerte kvarteret spilt. Pasningen i bakrommet skulle nok bare ha blitt feid unna, men Ohi fikk snike seg inn på rett (feil, avhengig av hvem man holder med) side og pirket ballen forbi en utrusende Makani. Debutant Janevski fikk ikke lagt inn turboen og sklidd ballen unna før den passerte streken, og dermed ledet vertene oppskriftsmessig før vi i det hele tatt hadde skapt en eneste målsjanse.

MIFs første sjanse kom etter rundt tjue minutters spill. Albin Sporring vant ballen inne på Moldes banehalvdel og fant Lars Olden Larsen. Han sendte ballen videre til Martin Rønning Ovenstad, som fikk avslutte, men skuddet gikk ikke på mål. Imidlertid viste vi gjennom dette at vi fortsatt hadde både vilje og evne til å komme tilbake, selv om Molde førte kampen.

Og ikke minst viste vi at vi kunne spille god fotball, selv om motstanderen heter Molde og banen heter Aker stadion. Mjøndalen viste riktig gode tendenser en periode fra 25 minutter spilt og utover, men dessverre skjedde det som så ofte skjer i slike kamper – forhåndsfavoritten skåret og festet ytterligere grep om poengene.

Uheldig Walstad

Det hele skjedde på et straffespark da dommer i henhold til regelverket var nødt til å gi Molde sjansen fra elleve meter. I en duell med Nikolas Walstad headet Sheriff Sinyan ballen rett i hånda på MIF-forsvareren, men siden hånda var over skulderhøyde er regelen klar – det skal blåses straffespark, selv om det var helt uforskyldt av vår spiller.

Martin Ellingsen plasserte straffesparket midt i mål, og dermed stod det 2-0 til hjemmelaget siden Makani kastet seg til sin høyre side. Og det ble også pauseresultatet, selv om Molde også hadde en avslutning i tverrliggeren før dommer Hagenes blåste for en hvil etter de første 45 minuttene.

I pausen gjorde Mjøndalen hele tre bytter, og det var tydelig at trenerapparatet ikke var fornøyd med det som var prestert i første omgang. Inn kom Erik Stavås Skistad, Benjamin Stokke og Fredrik Brustad, mens Ole Amund Sveen, Kent Håvard Eriksen og Martin Rønning Ovenstad vek til side. Likevel skulle det bli mye Molde også i andre omgang. Både Ohi, Eirik Ulland Andersen og Etzaz Hussain var nære ved å øke ledelsen, men Sosha Makani stod fantastisk og gjorde at et slags håp fortsatt levde for Mjøndalen.

Ohi til 20 i stil

Etter 82 minutter satt imidlertid spikeren i kista for Mjøndalen. Nok en gang var det Ohi som var målskåreren da han ble sendt gjennom av Hussain og viste sin klasse da han dundret ballen i nettet bak Makani. Rett før slutt skulle også innbytter Erling Knudtzon tegne seg på skåringslisten, og sluttresultatet ble 4-0 til hjemmelaget, som var best i alt i dag.

Men det kommer nye sjanser for MIF, og søndag 19. september tar vi mot Sandefjord hjemme på Consto Arena. Avspark er kl 18, møt opp og støtt gutta!