Storseier over Jevnaker

MIF 2 - Jevnaker 7-2 (3-1)

Vi var forberedt på en jevn batalje når Jevnaker besøkte Mjøndalen i 4. divisjon torsdag kveld. Det ble det ikke, og MIF2 vant hele 7-2 i toppoppgjøret.

Men det var gjestene som kom best i gang. Det var ikke en gang spilt tre minutter før de avsluttet i stolpe og ut. De kom også til en ny stor sjanse før det var gått ti minutter av kampen. Da hadde vi også hatt et stolpeskudd, men det første målet kom ikke før det var gått tolv minutter av kampen. Et flott angrep på høyre kant endte med at Sebastian Hansen satte et flott innlegg fra Aleksander Betten Hansen i mål. En flott Hansen-kombinasjon, noe som gledet dagens kampleder Vegard Hansen stort på sidelinja.

Jevnaker utliknet imidlertid ledelsen rett fra avspark, og lagene var like langt. Kampen ble så stående og vippe i tjue minutter, før vi igjen tok ledelsen etter et nytt flott angrep på høyre side. Denne gangen var det Mads Gundersen som fikk lov til å avslutte. Rett før pause fikk Andreas Hellum lov til å øke ledelsen, slik at pauseresultatet var 3-1 til de brune.

Andre omgang begynte med at Jevnaker gjorde et seriøst forsøk på å redusere ledelsen. Vi var forberedt på dette, og slapp ikke gjestene til noe særlig foran mål. Et kvarter av omgangen var spilt idet Aleksander Betten Hansen igjen satte på turboen langs høyre kant og forserte oppover. Innlegget havnet hos Alfred Scriven, som på lekkert vis endelig fikk sin skåring for dagen etter å ha kommet til flere sjanser og vært svært god på topp for Mjøndalen. 4-1 til hjemmelaget.

Og det skulle komme mer. Fem minutter senere var det duket for et nytt innlegg fra høyre side. Sebastian Hansen kunne sette sitt andre mål for dagen og tangere toppskåreren i divisjonen, Jevnakers Aleksander Bakken Tveter, med sitt sekstende mål for sesongen. Imponerende, med tanke på hans posisjon midt på banen.
Fra det syttiende minutt stilte vi med reint juniorlag på banen. Vi var spent på hvordan det ville stå seg mot et såpass bra seniorlag, men det klarte våre ungdommer med bravur. Et hjørnespark i det 75. minutt endte hos Sebastian Horn Knutsen, som fikk gleden av å lage sitt første mål på seniornivå.

Jevnaker reduserte etter 84 minutter, men Sebastian Horn Knutsen var ikke mett på mål. Eirik Windt vant ballen ute på Mjøndalens venstre side, skar inn skrått i sekstenmeteren og fant Sebastian foran mål. Han fastsatte sluttresultatet til 7-2 i det 88. minutt. De siste tjue minuttene vant vi altså 2-1 med rent juniorlag på banen.

Dermed holder vi plassen som nummer én i avdelingen, og nå gjenstår det kun en kamp før sommerferien. Den siste kampen før serien snur er borte mot Hallingdal på Gol kunstgress fredag 29. juni kl. 19:30. Det er spillefri i VM den kvelden, og Hallingdal er flott om sommeren – ta gjerne turen!