Storseier mot Sandefjord

Laget imponerte og unggutta viste seg fram

Det var duket for snikpremiere på serieåpningen da laget fra hvalfangerbyen gjestet Consto Arena onsdag ettermiddag. I startoppstillingen var det gjort en endring fra kampen mot Grorud, og Fredrik Brustad fikk sjansen fra start på bekostning av Lars Olden Larsen.

Nok en gang gikk bruntrøyene i strupen på gjestene fra start. Igjen viste Mjøndalen tendenser til godt offensivt spill, denne gangen mot en divisjonskollega. Sandefjord ble løpende mye mellom og visste ikke helt hvordan de skulle demme opp for MIFs angrepsspill.

Det var spilt snaut nitten minutter av første omgang da hjemmelaget tok ledelsen. Et hjørnespark fra Stian Aasmundsen ble kontant stanget i mål av Sondre Solholm Johansen, som igjen har begynt å vise takter som et av lagets farligste spillere på offensiv dødball.

Og Mjøndalen fortsatte det gode spillet. Etter 37 minutter ble Ole Amund Sveen klippet ned inne i straffefeltet etter flott kombinasjonsspill. Straffesparket var soleklart, og fra ellevemetersmerket gjorde Tonny Brochmann ingen feil da han kontrollerte ballen høyt til høyre mens målvakten kastet seg den andre veien. Dermed ledet hjemmelaget 2-0.

Mer skulle det bli. Sondre Solholm Johansen vred spillet over til høyre fra sin midtstopperposisjon, og Stian Aasmundsen fant Fredrik Brustad med en direkte pasning videre. Hurtigtoget fra Oslo vest fosset frem og slo et herlig innlegg inn i feltet. Der kom unge Erik Stavås Skistad inn fra sin midtbaneposisjon og kunne banke ballen i mål bak et totalt utspilt Sandefjord-forsvar. Da var det spilt 44 minutter, og pauseresultatet ble med det 3-0 til bruntrøyene.

I pausen byttet trener Vegard Hansen ut seks spillere. Både midtbane- og angrepstrioen gikk av og ble erstattet av en rekke unggutter i tillegg til rutinerte Joackim Olsen Solberg og Martin Rønning Ovenstad. Kvaliteten ble ikke senket nevneverdig av dette, og Sandefjord slet fortsatt med å komme inn i kampen.

4-0 kom etter 69 minutter. Fra midten av banen banket Joackim Olsen Solberg ballen opp mot motsatt hjørneflagg. Her plukket Lars Olden Larsen opp ballen og var både heldig og dyktig da han kom seg forbi Sandefjords forsvarer. Han tok med seg ballen inn i sekstenmeteren og fra dødlinja fant han Magnus Bækken, som skåret sikkert.

Og trener Vegard Hansen var fornøyd både med gjennomføring av kampen og resultatet.

- Jeg er veldig fornøyd med hele første omgang og etter hvert også hvordan mange av ungguttene som kommer inn står frem utover i andre omgang. Sandefjord var vel ikke i nærheten av å skåre, mens vi nok kunne skåret flere enn de fire vi lagde. Det er gøy å se at vi får til det vi trener på, og nok en gang lager vi ordentlig fine mål.

Han legger også til at det er skikkelig konkurranse om plassene før seriestart.

- Mange av de unge spillerne har løpskraft og vilje, og det er kamp om flere av plassene i startelleveren vi møter Sandefjord igjen i serieåpningen 16. mai. Nå begynner vi virkelig å finne fasongen, og tror at MIFs tilhengere virkelig har noe å glede seg over i 2021-sesongen, avslutter en blid hovedtrener etter kampslutt.