Stooort steg nærmere kontrakt

MIF2 imponerte mot Skjetten tirsdag kveld og tok et stort steg mot fornyet kontrakt i Norsk Tipping-ligaen.

Men det kunne sett stygt ut fra start. Allerede etter fire minutter kom gjestene til en kjempesjanse da en lang ball ble lempet inn i bakrommet og en Skjetten-spiller kom nærmest alene med debutant fra start i MIF2-buret, Philip Bro. Men sekstenåringen var både heldig og dyktig og avverget situasjonen.

Likevel – det var bruntrøyene som skulle ta ledelsen. Vi angrep på venstre side, og innlegget kom. Der fløy tidligere Fløy-spiss Kristian Lien høyest og styrte inn kampens første mål idet kampen hadde vart i ni minutter.

Stolpetreff

Ti minutter senere var MIF2 nær ved å doble ledelsen. Igjen ble det angrepet på kanten, men denne gang på høyre side. Innlegget ble slått blindt inn i feltet, men på bakre stolpe var Varon Deep Gosal på rett sted til rett tid. Den unge venstrebacken smalt til – i stolpen og ut.

Om det ikke ble dobling, så viste vi virkelig at vi hadde kontroll på kampen. Etter 21 minutter var Kristian Lien i støtet igjen. Flekkefjæringen skjøt fra 17 meter, men rett utenfor.

Likevel var det Skjetten som skulle komme til neste store sjanse. Igjen kom de gjennom på en lang ball, rundet målvakten og kom på åpent mål. Men vår forsvarsfirer begynner å bli meget samspilt – en bruntrøye kom seg i veien og klarte å forhindre motstanderen fra å sette ballen i det åpne målet.

Snudde kampen – men slo tilbake

Utlikningen skulle imidlertid komme. Skjettens fremste våpen var lange baller inn i bakrommet, hvor en meget hurtig spiss hele tiden lå og truet. Da rundt halvtimen var spilt, lyktes de meget godt med taktikken, og Andreas Fotland ble fraløpt. Dermed ble det 1-1, noe som også var pauseresultatet.

Og det var ikke spilt to minutter engang av andre omgang før gjestene tok ledelsen på Consto Arena. Etter klabb og babb foran målet klarte de presse inn ledermålet, men i Mjøndalen spiller Sander Bratvold. Målsniken dukket opp der han skulle to minutter senere, og lagene var like langt. Men nå hadde bruntrøyene virkelig revet til seg momentum i kampen.

Først var det Kristian Liens tur til å prøve seg. Et nytt innlegg kom fra venstre, og den blonde sørlendingen headet. Men ballen barberte feil side av stolpen idet stadionuret passerte 65 minutter. Fortsatt var det likt, men det nærmet seg virkelig noe for rekruttene.

Bratvold, og Bratvold

Enda nærmere var det da 73 minutter var spilt. Alene med målvakt klarte sistnevnte å rydde opp, men det ble hjørnespark av det hele. Og da satt den. Sander Bratvold stod der ballen landet, dro av en motstander og satte ballen kontrollert i borterste hjørne. 3-2! Endelig ledet MIF-rekruttene kampen igjen.

Skjetten var nær ved utlikning et par minutter senere, men MIFs forsvarsfirer ryddet opp – på streken. MIF2 ledet, men kampen levde til de grader. Likevel, da Sander Bratvold igjen dukket opp og økte ledelsen til 4-2 da gjestenes målvakt mistet et hjørnespark, var seieren godt nede i lomma på hjemmelaget. Skjetten klarte aldri produsere noen sluttspurt, og MIF-rekruttene kunne innkassere tre nye poeng.

Neste hjemmekamp for MIF2 er søndag 18. september. Motstander er opprykksjagende Fløya, og kampstart er 17.15. Møt gjerne opp!