Stian Aasmundsen ferdig i MIF

Etter 170 kamper i brunt er det klart at Stian Aasmundsen ikke blir med videre.

Annonse:

Den anvendelige vestfoldingen har to perioder bak seg i Mjøndalen. Først kom han til klubben fra Eik-Tønsberg før 2013-sesongen og fikk være med på opprykket i 2014. Sin første sesong på toppnivå i norsk fotball gjorde han så bra at han ble hentet til Jönköping Södra i Allsvenskan. Her ble han i to sesonger før han vendte tilbake til norsk fotball og Kristiansund foran 2018-sesongen.

Før MIFs comeback i Eliteserien skjedde det imidlertid ting i bygda. I all hemmelighet organiserte Kenneth Karlsen det sånn at nysigneringen Stian Aasmundsen ble presentert for fansen på deres kick off. Og Stian var sporty nok til å ikle seg Bruno-drakta før han ble avslørt. Den signeringen var så hemmelig at selv ikke hovedtrener Vegard Hansen visste om det.

Et forbilde

Med sine holdninger både i trening og på kamp har han også vært et forbilde både for lagkamerater, støtteapparat og MIF-supportere.

- Det føles rart å si at det er slutt for meg i Mjøndalen. Jeg vil takke Vegard og Kenneth for den tilliten jeg fikk da jeg kom i 2013, sier Stian selv.

Han legger også til at han har mange gode minner fra begge perioder i MIF:

- Det er to perioder jeg vil huske med glede. Jeg kommer til å være stor MIF-supporter resten av livet, sier han.

– Og minnene er mange. På banen huskes best opprykket mot Brann i 2014, seieren mot Rosenborg i 2015 og ikke minst seirene mot Godset i både 2019, 2020 og 2021. Utenfor banen har jeg møtt mange, og jeg ønsker å takke alle sammen – både medspillere, ledere, sponsorer, supportere og frivillige rundt klubben: Takk! sier den sympatiske vestfoldingen, som også forteller at fotballkarrieren ikke er over, men at han ikke vet enda hvor ferden går videre.

Hansen: - Skal slippe til de unge i større grad

Tre rutinerte spillere har forsvunnet ut portene på Consto Arena de siste dagene. Trener Vegard Hansen sier at klubbens strategi videre er å slippe til unge spillere mer.

- Fremover kommer det til å være viktig å gi unge spillere sjansen i større grad enn tidligere. Både Albin Sporrong, Erik Skistad og Isaac Twum er unge midtbanespillere vi har tro på, og bak dem har vi også flere som banker på døra til A-laget, forteller Hansen, som også ønsker å takke Stian for bidraget til MIF. 

- Stian er en av de spillerne jeg har satt mest pris på i MIF. Som type er han lun, hardtarbeidende og seriøs, og han har vært svært delaktig i mange av oppturene vi har hatt i klubben den tiden han har vært her. Han har vært viktig både på banen og i garderoben, og måten han er på både som fotballspiller og person bør tjene til inspirasjon for andre. Det er tungt å måtte gi slipp på Stian, men sånn er fotballen innimellom, avslutter hovedtreneren. 

Annonse fra Obos-ligaen: