Status fra daglig leder

Hei alle brune venner og samarbeidspartnere. Og godt nyttår!

Annonse:

Mandag 2.januar kl 08.00 tentes lysene i kontorlokalene på Consto Arena for første gang i 2023. 2022 er historie og vi er i full gang med forberedelser mot en svært viktig sesong for Mjøndalen IF Fotball.

Sesongkort: Kjøp sesongkort for 2023 her! 

Abonnement: Fast plass til fast månedspris 2023 her! 

To år med pandemi ble etterfulgt av nedrykk og avskjed med hovedtrener og daglig leder. De siste årene har til dels vært krevende for klubben. Økonomien har også vært under press, noe som medfører at vi må snu alle steiner vi kan for å strupe kostnader og å jakte inntekter.

2022-regnskapet vil dessverre vise svært stygge røde tall for klubben. Min hovedoppgave og mitt hovedansvar som daglig leder vil være sammen med styret å få økonomien under kontroll og passe på at vi følger budsjettene. Jeg har i første omgang tatt på meg ansvaret som daglig leder i en 50 %-stilling i MIF Fotball i 2023, og vil takke MIF Fotball for tilliten og dessuten takke styret i Mjøndalen Sport og Kultursenter for at denne løsningen var mulig å få til.

Fra kontorfløyen på VIP ser jeg i skrivende stund ut på en snødekt Consto Arena og bort til den andre kontordelen på Solsiden. Planlagt oppstart på Consto for alle klubbens lag er mandag 9. januar, men i skrivende stund ser det ut til at snøværet gjør at oppstart må utsettes noe. Likevel, vi gleder oss veldig til å komme i gang med treninger og treningskamper.

Samlokalisering og ny sportssjef

I løpet at året er planen å flytte administrasjonen fra VIPen og samlokalisere med sportsavdelingen på Solsiden. Jeg ser det som veldig viktig å samle klubben på ett sted. Vi en er liten administrasjon med mange oppgaver, og jeg har tro på at vi sammen skal kunne løse de utfordringer klubben står ovenfor. Frigjøringen av kontorlokalet på VIP vil også kunne skape muligheter for andre ting her. Blant annet diskuterer vi om vi skal lage en «folke-VIP» i forbindelse med A-kampene.

Bjørn Petter er i gang i sin rolle som sportssjef for hele klubben. Det er første gang vi har en sportssjef i en så bred rolle. Jeg helt sikker på at BP er rett mann for klubben, og han er dessuten supermotivert og klar for oppgaven. A-lag, akademi og bredde ligger under hans ansvarsområde, og her skal BP med sin kunnskap være en tilrettelegger og veiviser slik at vi lykkes med våre sportslige mål de kommende årene.

Klubbens sportslige målsetning er å være blant de tjue beste klubbene i Norge. Jeg ser ikke OBOS-ligaen som et blivende sted for klubben over tid. Vi må opp, enten i 2023 eller i 2024. I den fasen vi er i nå, må vi bygge og ruste klubben for opprykk. Mye ligger allerede til rette for å lykkes, men det må jobbes knallhardt og smart. Økonomi er igjen et nøkkelord for å komme videre. Vi må vedlikeholde og øke våre partnerinntekter. Vi må jobbe hardt for å få inn inntekter via lotteri og målklubb, og vi må utvikle og selge spillere. Ikke minst må vi også selge flere sesongkort og gjøre det attraktivt å besøke Consto Arena på kampdag.

Vi vil spille en rolle 

Jeg vet at det er tøffe tider for folk og bedrifter. Høye priser på mat og strøm samt renteøkning gjør at alle har mindre å rutte med. Men vi er helt avhengig av å ha støtte for å klare å drifte klubben i toppen av norsk fotball.

Vårt mål er at Mjøndalen IF Fotball skal være en viktig aktør i livet for flest mulig mennesker. Vi må engasjere for at folk skal bry seg om klubben. Vi må ta med oss alle tilbakemeldinger for å bli bedre – både positive og negative. Jeg ser også at vi kan trenge hjelp og innspill for å øke inntektene våre. Har du lyst til å hjelpe oss eller om du har gode innspill? Kontordøra hos meg er alltid åpen. Kom gjerne innom for en prat, ring eller send mail!

Vi står sammen om store drømmer fra ei lita bygd!

Kjetil

Annonse fra Obos-ligaen: