Stas å få anerkjennelse

Sivert Øverby havnet på rundens lag etter en forrykende kamp mot Sandnes Ulf, og det syntes hønefossingen var skikkelig

Annonse:

Som gode sportsjournalister måtte vi selvsagt spørre 23-åringen hvordan det føles, og Sivert forteller at det var morsomt å se ansiktet sitt på rundens lag for første gang.

- Ja, det er jo stas å få anerkjennelse for en god prestasjon, sier han beskjedent, og forteller at stemninga i klubben er god om dagen.

- Det er klart det har vært spesielle dager etter at Vegard forsvant ut, men vi er profesjonelle. Jeg ønsker også å rette en takk til Vegard for muligheten han har gitt meg og hatt troen på meg, legger han til da vi ber ham fortelle hvordan de siste par ukene har vært i MIF.

- Det blir morsomt fremover

 Han roser også den nye hovedtreneren.

- Kevin har vi alle kjennskap til. Han er en mann med en veldig offensiv fotballfilosofi, og jeg tror det blir morsomt å se et offensivt og slagkraftig Mjøndalen-lag fremover, sier backen, som var en konstant trussel sammen med Love Reuterswärd mot Sandnes Ulf.

Sivert er kanskje ikke den av dagens MIF-spillere som liker å stikke seg frem, men det er uten tvil en oppvakt kar klubben har sikret seg. Han reiste til Bergen for å bli lærerstudent, men har nå satt utdannelsen på pause for å være fotballspiller på heltid

Spilte ikke fotball på et helt år

Klubben tok en sjanse da Sivert ble hentet i mai 2021, for da hadde Hønefoss-karen ikke spilt en eneste kamp i løpet av 2020. Men formen holdt han vedlike gjennom utallige timer egentrening, og han brukte også korona-tiden til å utvikle farten sin.

- Treningsvilje og vilje til å lære er kanskje mine fremste egenskaper som fotballspiller, sier han, som ellers beskriver seg selv som en rolig og snill kar fra Hønefoss.

Nå begynner all trening og tålmodighet å gi resultater, og Sivert har tro på MIF resten av sesongen.

- Kvalikplass er innen rekkevidde. Og blir det mulighet for opprykk, så går vi for det, sier Sivert optimistisk.

Annonse fra Obos-ligaen: