Sørum legger opp

Thomas Sørum (34) gir seg med fotball og har spilt sin siste kamp for Mjøndalen.

Annonse:

Den siste kampen kom hjemme mot Elverum 13. mai år. Sørum ble byttet inn da spisskollega Ousseynou Boye måtte ut med skade etter et kvarter. En halvtime senere sa kroppen stopp for Thomas Sørum som pådro seg nok en strekk i hamstring. En skade som skulle vise seg å være hans siste i karriéren.

Det ble dessverre ikke som jeg hadde tenkt

— Thomas Sørum

- Jeg tenkte ikke tanken på å legge opp da, men utsatte avgjørelsen. Jeg håpte virkelig å få til et siste forsøk og trene meg opp igjen, men det ville seg ikke. Da et jobbtilbud dukket opp i sommer etter endt studie, så bestemte jeg meg for å legge fotballen på hylla, sier Thomas Sørum.

Kroppen tålte ikke mer

Han rakk å være toppspiller i 16 år. Noe som har tært på kroppen hans spesielt grunnet hans spillestil.

- Det er en naturlig konsekvens av at kroppen ikke tåler mer. Og det gjør valget ganske enkelt, sier han.

Sørum startet karriéren i Strømsgodset i 2001 som 18-åring, før han senere gikk til Haugesund og Helsingborg. Der nøt han stor suksess som målgarantist. Mjøndalen sikret seg Sørums signatur i fjor sommer og han fikk totalt ni kamper og fire mål for MIF.

Mjøndalen er en helt suveren klubb

— Thomas Sørum

- Mjøndalen visste at de tok en sjanse da de hentet meg. Det ble dessverre ikke som jeg hadde tenkt. Jeg har gjort mitt beste, men ikke klart å lure en aldrende kropp. Jeg skulle gjerne skutt Mjøndalen til både opprykk og cupfinale, men det blir ikke alltid slik man planlegger, sier han.

Raskeste debutmål

Hans store høydepunkt i Mjøndalen er definitivt debuten hjemme mot Sandefjord for ett år siden. Sørum startet kampen og scoret etter utrolige 15 skunders spill. Noe som må være det raskeste debutmålet i MIF-historien.

- Det var en morsom greie. Selv om vi ikke vant den kampen, så var det utrolig gøy å kunne bidra på direkten. Mjøndalen er en helt suveren klubb og jeg håper å kunne stikke innom fremover og få sett noen kamper, sier han.

Vi takker Thomas for innsatsen i den brune drakta og ønsker han lykke til med ny jobb og en tilværelse uten fotball på toppnivå.

Se video fra Sørums MIF-debut her:


Annonse fra Obos-ligaen: