Sondre senket Sverige

MIFs egen Sondre Granaas skåret begge målene da Norges G18-landslag vant 2-1 mot Sverige torsdag.

Annonse:

Både Rasmus Holten og Sondre Granaas var i startoppstillingen da landslaget møtte Sverige i en turnering som er siste oppladning til EM-kvalifiseringen i oktober. Og begge MIF-spillerne skulle markere seg solid. Holten startet som kaptein, mens Granaas altså skulle skåre begge Norges mål. Som om ikke det var nok, skulle også Mats Pedersen komme inn og få de siste fem minuttene av kampen.

- Rasmus er den fødte leder, så det overrasker ikke meg at han får kapteinsbindet. Det er en stor ære både for oss som klubb og for Rasmus som person, sier MIF-trener Kevin Nicol umiddelbart etter at han har fått nyhetene fra Danmark. – Mer overraskende er det kanskje at Sondre skårer to mål, legger MIF-treneren til med et glimt i øyet.

Ett år yngre

For Sondre Granaas har ikke gjort det for noen vane å skåre mål. Til tross for mye spilletid både på MIF2 og ikke minst MIFs A-lag har det gått trått med å få ballen i mål for den unge ballkunstneren. Til nå har det kun blitt med ett eneste mål i brunt – mot Jerv i 2-2-kampen for et par uker siden. Dessuten er han født i 2006 og dermed ett år yngre enn de fleste andre på G18-landslaget.

Hverken Nicol eller andre i trenerteamet til MIF hadde anledning til å se kampen, men ble kontinuerlig oppdatert av Sondres pappa Lars Granaas, som også er trener for MIFs G18-lag.

- Ja, det var morsomt å få oppdateringene fra Danmark, legger sportssjef Bjørn Petter Ingebretsen til: - Det var stor jubel etter hvert som oppdateringene rant inn!

Begge håper også at MIF-trioen får bra med spilletid av landslagstrener Luis Pimenta mot Danmark på mandag. Da skal laget spille sin siste kamp på denne samlingen, som altså er siste samling før EM-kvaliken mot Ungarn, Latvia og Gibraltar finner sted i oktober.

Annonse fra Obos-ligaen: