Sondre med ny kontrakt

Stopperbautaen forlenger oppholdet i Mjøndalen med to år.

Annonse:

Sondre Solholm Johansen (23) var opprinnelig på en kontrakt som strakk seg ut neste sesong. Nå har han signert på en ny avtale som innebærer at han er MIF-spiller ut 2021-sesongen.

Han føyer seg dermed inn i rekken med spillere som har signert nye avtaler med Mjøndalen etter seriestart i år:

SpillerSiste kontraktsår
Sondre Solholm Johansen2021
Christian Gauseth2020
Mathias Fredriksen2020
Tonny Brochmann2021
Olivier Occean2019
Joackim Olsen Solberg (ny)2020
Andreas Hellum2020
Sebastian Temte Hansen2020
Ari Sagbakken2020

- Grunnen til at jeg ønsket å forlenge nå er at jeg er overbevist om at vi rykker opp. Enten i år eller neste år. Samtidig trives jeg utrolig godt i klubben. Her har jeg lov til å være meg selv og jeg har noen av mine beste kompiser i gutta på laget, sier Sondre.

Senket skuldrene

Midtstopperen kom først på lån fra Strømsgodset før overgangen ble gjort permanent. Fra å veksle inn og ut av laget er Sondre nå førstevalg på stopperplass, toppscorer og blant banens beste i nesten hver kamp.

- Jeg er blitt ett år eldre og fått spilt på meg en del rutine. Trenerteamet har også hjulpet meg å senke skuldrene og forbedre spillet mitt. Jeg synes det sportslige opplegget har tatt store steg i klubben. Vegard er en annerledes trener nå enn da jeg kom og Leo har vært viktig for min utvikling. Og vi har en bedre spillertropp som øker kvaliteten på treningene, sier Sondre.

Sondre er altså den niende spilleren som knytter seg til en ny avtale med klubben i år. Det ser han på som en styrke.

- Det var et sterkt signal for meg å se alle de andre signere nye avtaler. Alle er kvalitetsspillere og gjør at jeg ser lysere på fremtiden, sier Sondre.

Rå fysikk

Hovedtrener Vegard Hansen spår en lysende fremtid for stopperen sin.

- Sondre kom inn som et råtalent fra Godset. Mye fysikk, men også lite rutine på dette nivået da han stort sett hadde spilt 2. divisjonsfotball. Det første året hadde han for høy selvtillit og spilte med for stor risiko. Det har vi jobbet med sammen og fått kombinert den råe fysikken hans med kløkt og gode valg på banen. Nå anser vi Sondre som én av de beste midtstopperne i ligaen og god nok til å ta steget opp i Eliteserien sammen med oss. Og over tid kanskje enda større oppgaver, sier Vegard Hansen.

Hansen deler Sondres positivitet til fremtiden og mener klubben sportslig sett er god rustet.

- Overgangsvinduet i sommer er kanskje det beste vi har hatt i klubben. Alle som kom inn er klassespillere. Samtidig må vi sørge for at våre beste spillere er på lengre kontrakter og Sondre er absolutt i den kategorien, sier Hansen. 

Annonse fra Obos-ligaen: