Solid serieavslutning for MIF2

Søndag ettermiddag var det klart for årets siste kamp for MIF2 da Hallingdal kom på besøk.

MIF2 - Hallingdal 7-1 (5-0)

Det ble en fin start på kampen da kaptein for dagen, William Sell, kunne ta imot pokalen for kretsmesterskapet i 4. divisjon 2018 rett før avspark.

I den lave høstsola ble starten på selve kampen likevel en nokså rolig affære. Overtaket hadde hjemmelaget uten at vi klarte å sette motstandernes målvakt på de store prøvene.

Etter tjue minutters tid smalt det imidlertid, og det til gangs. Mads Gundersen startet skåringsfesten med å sette inn en retur, før Nils Tommy Nilsen laget 2-0 etter et hjørnespark kun to minutter senere.

Ousseynou Boye la på til 3-0 etter 28 minutter, og skulle muligens vært kreditert 4-0 også fem minutter etterpå, men dommeren mente det var en selvmål. Det har imidlertid kun akademisk interesse. Mads Gundersen fikk sitt andre mål rett før pause, slik at vi kunne gå i garderoben med en romslig 5-0-ledelse.

I pausen gjorde vi fire bytter, og det var et svært ungt lag som skulle få en god test mot en utholdende og fysisk sterk motstander. Men tidligere Hallingdal-spiller Alfred Scriven økte ledelsen til 6-0 kun et par minutter etter sidebytte. Han ble imidlertid byttet ut noen minutter senere, slik at vår toppskårer i 4. divisjon stoppet på 29 mål.

Hallingdal fikk så en redusering, før det var duket for Mjøndalens sjuende mål etter 68 minutter. Debutant Jacob Enziger Søhoel var først på en retur og skåret sikkert i sin første kamp på seniornivå noen sinne. Det er betegnende for denne sesongen – vi har svært mange spillere som har tatt store skritt og grepet sjansen når de har fått den på dette nivået.

Dermed vant vi kampen hele 7-1, og endte opp med 75 av 78 mulige poeng – hele 15 poeng foran serietoer Modum. Vi skåret hele 136 mål og slapp inn kun 23. I tillegg fikk vi kun ti gule kort og unngikk utvisninger. Neste år blir det nye utfordringer i 3. divisjon, noe vi gleder oss veldig til.