Solid seier mot Start

En ny kamp uten baklengsmål sikret tre viktige poeng for MIF lørdag ettermiddag.

For selv uten noen rene spisser på laget, var det MIF som var skarpest fra avspark til sluttsignalet gikk mot Start. Fryktløst kastet offensive bruntrøyer seg inn i duellene og presset Start dypt inne på motstanderens egen halvdel. Sondre Granaas serverte et fint innlegg etter kun tre-fire minutters spill, men ballen gikk forbi uten at noen klarte å få foten på den.

I Mathias Bringakers skadefravær var Kristoffer Tokstad satt inn i en noe uvant spissrolle. Og det skulle gi resultater da bruntrøyene vant en duell på midtbanen. Mats Pedersen mottok ballen og fant Tokstad ute på høyrekanten med en flott pasning. Veteranen hadde store rom og dro seg fint innover i banen før han banket ballen opp i nettaket idet stadionuret viste seksten og et halvt minutt spilt.

Viktig innsats bakover

Etter snaut 25 minutter viste Start at de også ville være med på dansen. Et angrep på venstre side endte opp med en heading mot mål fra Jesper Gregersen. Thomas Kinn var utmanøvrert, men Ole Amund Sveen var rutinert og fikk ballen unna streken med hodet.

Kinn fikk imidlertid vist sin klasse noen minutter senere. Start angrep igjen, og Alagie Sanyang satte hodet på et innlegg. Men sveibuen var med på notene og leverte en reaksjonsredning av Gordon Banks-klasse. Og da ble det MIF-ledelse idet dommeren gav signalet for pause.

Kevin Nicol og resten av støtteapparatet brukte hvilen godt. Taktiske justeringer gjorde at bruntrøyene igjen hadde initiativet da kampen skulle avgjøres. Start hadde noe ball, men det ble aldri farlig mot et MIF-lag som kun har sluppet inn tre mål på de siste syv kampene. Det var solid defensivt, og da Tokstad og Pedersen sammen vant ballen inne på Starts banehalvdel etter en times spill, kom avgjørelsen.

Love punkterte

De hadde også med seg Love Reuterswärd til venstre, og svensken fikk ballen forært av Mats Pedersen før han la over til høyre og skjøt ikke så altfor godt. Men det var godt nok til at ballen trillet inn via Starts målvakt, og Mjøndalen ledet fortjent 2-0.

Det skulle også bli sluttresultatet. For tredje kamp på rad holdt MIF nullen, og når man i tillegg produserer nok offensivt til å lage mål selv, ja, da blir det poeng. Tre poeng hjemme gjør at vi tar et langt steg mot fornyet kontrakt i OBOS-ligaen, og vi går for flere poeng mot slutten av sesongen for å havne høyest mulig.