Solid seier mot Notodden

Det gikk ikke av noen cupbombe foran Rallarberget søndag kveld.

Mjøndalen gjestet Notodden denne første kvelden i august, og i forholdsvis kjølig sommervær tok bruntrøyene seg fortjent videre med enda en 3-0-seier i Norgesmesterskapet. Igjen fikk mange av unggutta prøve seg, og kampen viste at MIF har en bred tropp med god konkurranse om plassene.

I denne kampen skulle det raskt vise seg at Joackim Olsen Solberg fortsatt har et venstrebein av gull når han får mulighet på dødball. Det ble fort farlig når han kunne slå inn fra hjørnespark eller når MIF fikk frispark høyt oppe på banen. I tillegg slet vertene med å holde unna når William Sell kunne bruke fart fra sin posisjon på høyre back og komme høyt opp i banen og kombinere med Lars Olden Larsen.

Dødballmål

Etter sytten minutter sprakk nullen. Mjøndalen fikk et frispark fra høyre, og den nevnte veteran Jokke la inn med sitt gode venstrebein. I feltet raget Sivert Øverby høyest, og hønefossingen kunne enkelt stange MIF i ledelsen med sitt første mål for klubben.

Snaut ti minutter senere kunne Ibrahim Shuaibu doble ledelsen da han utnyttet en misforståelse i Notodden-forsvaret og vant ballen slik at han kom i god skuddposisjon. Men dessverre snek avslutningen seg på feil side av stolpen.

Etter skåringen forsøkte Notodden å presse høyere, og lyktes delvis med det. 27 minutter var spilt da de korrekt fikk et mål annullert for offside, men bortsett fra det ble det aldri skikkelig farlig foran Idar Lysgård i MIF-buret.

Doblet ledelsen rett før pause

Rett før pausesignalet fikk Mjøndalen hjørnespark, igjen fra høyre. Opp steppet Joackim Olsen Solberg, og inne i feltet fant han Markus Nakkim med et hardt slått innlegg. Midtstopperen traff ballen med pannebrasken, og selv om avslutningen gikk rett på Notoddens målvakt, var den så hard at ballen gikk inn via vertenes sisteskanse. Dermed kunne MIF ta med seg en tomålsledelse inn i garderoben, noe som var fullt fortjent ut fra spill og sjanser.

Notodden gikk aggressivt ut etter hvilen, men holdt bare i fem minutter tid før MIF igjen overtok initiativet i kampen. Første MIF-sjanse kom etter ti minutters spill, da Lars Olden Larsen fyrte løs etter enda et hjørnespark, men ballen gikk over målet. Da Ole Amund Sveen rappet til fra atten meter etter 58 minutter, ristet det i tverrliggeren, men mål ble det ikke.

Nakkim punkterte kampen

Det ble mer og mer MIF utover, og det var tydelig at Notodden begynte å gå tom for krefter. Kampen ble punktert da Nakkim skåret sitt andre mål for dagen etter 76 minutter. Igjen angrep Mjøndalen på høyre side, og midtstopperen var med inn i feltet. Det var også han som kom først på innlegget og kunne skyte forholdsvis enkelt i mål siden Notodden ikke presset ham. Dermed stod det 3-0, og selv ikke den ivrigste Notodden-supporter var vel da i tvil om hvor seieren ville ende.

Dermed ble det MIFs dyktige midtstopperduo som tegnet seg for alle tre målene idet laget komfortabelt gikk videre til tredje runde. For en gangs skyld trekkes denne runden, og hvilken motstander Mjøndalen får i neste runde, blir klart i løpet av kommende uke.