Solid seier mot Grorud

Mjøndalen overbeviste mot fjorårets divisjonskollega og vant til slutt 5-0.

Og det tok ikke lang tid før ballen var i nettet bak Grorud-målvakten. Minuttet var spilt da Keerat Singh banket ballen i mål, men da hadde dommer Bjerkelund allerede blåst og pekt på straffemerket etter at målvakten hadde felt Kristian Lien. Meinhard Olsen var trygg fra ellevemetersmerket, og gav hjemmelaget kontrollert ledelsen.

Kun fem minutter senere fikk Kristian Lien sjansen. Flekkefjæringen fikk avslutte etter flott MIF-spill, men Groruds sisteskanse fikk avverget og gitt til et hjørnespark bruntrøyene ikke fikk noe ut av. Og da hadde vel bortelaget fortsatt ikke vært over midten.

Rolig halvtime før nye mål

Så skjedde det ikke særlig mye mer den neste halvtimen. Mjøndalen hadde god kontroll på gjestene fra Oslo, men skapte ikke så veldig mye sjanser. Det skulle imidlertid endre seg etter 36 minutter. Nok en gang spilte hjemmelaget seg gjennom Grorud-laget på flott maner, og Sivert Øverby slo til slutt et flott innlegg som Grorud-målvakten slo rett i beina på Kristian Lien. Flekkefjæringen gjorde ingen feil og feide ballen inn i det åpne nettet.

3-0 skulle komme bare fem minutters tid etterpå. Et flott gjennomspill til Keerat Singh sendte unggutten helt alene gjennom med Groruds målvakt, og alene gjorde prøvespilleren ingen feil. Avslutningen var flott, og han sendte ballen lengst ned i borterste hjørne på herlig vis. Da var det spilt 42 minutter, men muligens burde målet ha vært annullert for offside.

I pausen byttet Mjøndalen tre spillere. Keerat Singh ga seg til fordel for navnebror Brinder Singh, mens Sivert Øverby ble igjen i garderoben slik at Mathias Bringaker kunne få en hel omgang i brunt. Til sist må vi også ta med at Thomas Kinn overlot plassen mellom stengene til nyervervelsen Sondre Svanes Strand.

Målvakt med målgivende

Og den tidligere Vidar-målvakten fikk ikke så mye å gjøre. Imidlertid kunne han notere seg for en målgivende pasning da han ni minutter i omgangen sendte en strålende ball fremover mot Kristian Lien. Den solide lysluggen fra Sørlandet vant hodeduellen og stusset videre til Brinder Singh før han snudde seg og la i vei fremover. Brinder kunne dermed sende ballen tilbake til Flekkefjord-ekspressen, som hadde små problemer med å skåre sitt andre for dagen. Og da stod det fire mot null før timen var spilt.

Mathias Bringaker ville også være med på moroa. Ole Amund Sveen ble liggende nede etter en duell, men i stedet for å sende ballen utover sidelinja, bestemte MIF seg for å angripe. Det endte med at rogalendingen kunne sette Mjøndalens femte for dagen mens kapteinen stablet seg på beina igjen akkurat i tide til å være med på feiringen.

Med et kvarter igjen satte MIFs trenerduo inn fem juniorer uten at det påvirket kvaliteten på dagens MIF-lag nevneverdig. Flere skåringer skulle det imidlertid ikke bli, og etter nitti minutter var det slutt i februarkulden på Consto Arena. En godt gjennomført kamp av Mjøndalen, og neste uke heves nivået på motstanderen enda et hakk da ingen ringere enn aristokratene fra Fredrikstad gjester vår hjemmebane.