Solid seier i Sandnes

MIF-toget tøffer videre med tre nye poeng.

Det var forventet et toppoppgjør da bruntrøyene reiste vestover for å møte Sandnes-Ulf mandag kveld. Og det ble bortelaget som kunne pakke med seg tre poeng i bagasjen hjem.

Sandnes-Ulf åpnet forrykende og vant sine fire første kamper før de har gått på to braktap i de to siste kampene mot henholdsvis Brann og Fredrikstad. Hvordan det skulle slå ut mot et solid – men kanskje ikke spektakulært – bortelag, var høyst usikkert.

I Sosha Makanis første seriekamp siden han slapp inn sju mål i skrekkforestillingen mot Haugesund i oktober i fjor skulle det imidlertid være liten tvil om hvor seieren skulle havne. Det var solid fra start til slutt for MIF, helt fra Sosha bakerst til Stokke foran.

Men det var hjemmelaget som fikk den første sjansen. Makani var imidlertid med på notene, og i stedet var det bruntrøyene som kunne angripe. Etter seks minutter og førti sekunders spill gav det resultater i målprotokollen.

Færøyene – Nicaragua – Stokke!

Langs høyre angrep MIFs landslagsspillere Meinhard Olsen og Matias Belli Moldskred. Førstnevnte færing fant nicaraguanske Moldskred, som sendte et perfekt innlegg inn i boksen. Å komme fra Tønsberg er ikke så eksotisk hverken som havgapet i vest eller Mellom-Amerika, men solid var det da Benjamin Stokke sikkert satte inn kampens første mål. Dermed var serieledelsen befestet, og Stokke kunne notere seg for sitt mål nummer atten på seksti kamper i brunt.

Fem minutter senere var det hjemmelagets tur. Et hjørnespark endte opp hos Tommy Høiland, som stod mer eller mindre alene på bakre stolpe. Solid innsats fra både MIFs midtstoppere og målvakt Makani gjorde imidlertid at MIF beholdt ledelsen. Det var omtrent utrolig at Ulf ikke utliknet, men som Drillo en gang sa – flaks er undervurdert i fotball.

Og det ble mye Sandnes-Ulf utover. De hadde ballen mest, men klarte sjelden å komme gjennom det disiplinerte og hardtarbeidende MIF-forsvaret. Unntaket var etter halvspilt førsteomgang, da lynraske Sander Ringberg fosset frem fra egen banehalvdel med ballen i beina. For en gangs skyld ble MIF-forsvaret tatt litt på senga, men Makani avverget det harde skuddet fra harstadværingen.

La Liga-spill før færøysk magi

Og der hjemmelaget ikke satte sine sjanser, der tok bortelaget virkelig vare på sine. Det var spilt rundt 39 og et halvt minutt da MIF vant ballen. Ett minutt og tolv sekunder senere (eller 27 pasninger) lå ballen i nettet. Sivert Øverby avanserte oppover venstre side og la ut 45 grader til Meinhard Olsen, som kom fossende bakfra. Færingen dro virkelig til, og hadde ikke målene på Østerhus Arena hatt nett, ville den ballen havnet rett på Nordsjøen. Skuddet var knallhardt og velplassert – og Aslak Falch måtte sjanseløst se at ballen suste inn bak ham. Og 0-2 skulle også bli pauseresultatet.

Andre omgang ble langt ifra så innholdsrik som første. Ikke ble det skåringer å skrive om heller. Sandnes-Ulf hadde mye ball, men slet med å bryte ned et solid MIF-forsvar. Etter sytti spilte minutter kom MIF mer med, og 73 minutter var spilt da Martin Rønning Ovenstad kom seg ned til dødlinjen og la inn. Foran mål stod Matias Belli Moldskred og satte hodet til – dessverre for oss i tverrligger og ut.

Fem minutter på overtid var kampen i praksis avgjort, men da var det Brinder Singhs tur til å prøve seg. Innbytteren plasserte seg helt perfekt da Sivert Øverby la inn, men unggutten klarte dessverre å bomme på målet da han egentlig bare kunne sette foten til for å få ballen i mål.

Men – Mjøndalen tok en bunnsolid borteseier, og tabelltoppen er fortsatt vår. Nå venter Ranheim på torsdag, før gutta vender nesen mot Bergen og SK Brann mandag om en uke. Etter det er det en tidlig sommerferie for MIF – som serieleder? I så fall er ferien mer enn fortjent.