Snublet mot Stabæk

Mjøndalen kunne ta et langt steg unna nedrykk, men misset da sjansen bød seg mot Stabæk.

I teorien kunne Mjøndalen sikre Eliteserie-kontrakten med seier borte mot Stabæk. Riktignok skulle ganske mange andre kamper gå i MIFs favør for at det skulle slå inn, men håpet var der da dommer Tommy Skjerven startet nest siste serierunde på Nadderud.

Mjøndalen, i helhvitt for kvelden, åpnet også bra og tvang frem flere dødballer på Stabæks banehalvdel. Og selv om flere var av den farlige sorten, ville ikke ballen i mål. I stedet tok hjemmelaget ledelsen etter at Julian Fayle Lund måtte gi retur - to ganger. Det siste forsøket endte i scoring.

Det tok ikke lang tid før Mjøndalen var ajour. Jokke snappa en grusom tverrsover og la opp til Gauseth som enkelt satte inn 1-1. Og Mjøndalen hadde fortjent å ta ledelsen i første omgang, for de skapte en rekke farligheter i både spill og på corner. Men så var det de marginene igjen, da.

Gå ikke glipp av siste seriekamp: Kjøp billett nå!

I andre omgang tok det et kvarter før kampen tok fyr. I løpet av sju minutter scoret Stabæks danske spiss to og vår danske midtbane-elegant ett. Det siste var en utsøkt lobb fra 40 meter som akkurat kom seg over fingertuppene på Stabæk-keeperen. 3-2 og fortsatt håp for de tilreisende fra Mjøndalen.

De brune satte inn et siste støt for å få med seg poeng fra kampen, men ti minutter før slutt ender igjen en retur på foten til Stabæk-spissen og dermed punkteres oppgjøret med 4-2. Derfra ut var det lite spenning å spore og hjemmelaget virket komfortable.

Mjøndalen strevde i store deler av andre omgang med å demme opp for et hurtig og teknisk Stabæk-lag og det ble ikke mindre problematisk da flere og flere MIF-spillere ble kastet i angrep.

Tapet sender Mjøndalen ned igjen på direkte nedrykksplass. Men hold på hatten; det er fortsatt seks lag som kjemper og å overleve - inklusive Mjøndalen. Alt skal avgjøres førstkommende søndag og da har Mjøndalen hjemmekamp. Den kan du ikke gå glipp av!