Smadret Eik-Tønsberg

Mjøndalen kjørte over gjestene fra Tønsberg og vant hele 5-0 i årets første treningskamp hjemme på Consto Arena lørdag ettermiddag.

Og selv om motstanderen spiller på nivå 4, var det en meget fornøyd Vegard Hansen som pratet med oss etter kampen.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen, ja. Vi lager fem mål. Mye av det vi jobber med offensivt, fikk vi trent godt på, og det er veldig spennende å se hvordan vi skaper målsjanser mot et lag som ligger lavt og prøver å tette igjen bakover, sier hovedtreneren når vi ber ham om en generell kommentar til kampen.

For Mjøndalen har søkelys på offensive relasjoner på trening, og det var de samme seks offensivt som startet kampen som mot Fredrikstad i forrige treningskamp.

- Alle fem målene kommer som et resultat av den måten vi ønsker å spille fotball på, og det er gledelig, sier Hansen om det som kanskje var lagets største problem i fjorårets nedrykkssesong.

Takket Stian Aasmundsen

Før kampen ble imidlertid Stian Aasmundsen gjort stas på. Det var Vegard Hansen selv som overrakte den tidligere MIF-terrieren en goodie bag bestående av litt leskende drikke, en travbong på ettermiddagens V75 (som ikke gikk inn) og en drakt med nummer 170 på ryggen. Og det tallet er identisk med antallet kamper Stian fikk for Mjøndalen. Hans gamle sjef la ikke skjul på at det var gledelig å møte Stian igjen og at det er en person han har satt pris på både som fotballspiller og som menneske mens han har vært i MIF. Og Hansen var ikke snauere heller enn at han utropte målet Aasmundsen skåret mot Strømsgodset hjemme i 2019 som «tidenes heading» i norsk fotball.

Men på banen skulle det bli verre for gjestene. For bruntrøyene beleiret motstanderens banehalvdel fra avspark, selv om det ikke var noen store sjanser å skrive om det første kvarteret av kampen. Imidlertid skulle det komme skåringer raskt da det først løsnet for MIF.

Sveen-dobbel

I det nittende spilleminuttet ble Ole Amund Sveen spilt gjennom og fikk avslutte med høyrebeinet. Ballen endte nede ved motsatt stolperot, og dermed ledet hjemmelaget 1-0. Den samme Sveen skulle doble ledelsen kun halvannet minutt etterpå, da han havnet i en omtrent helt lik situasjon, men denne gang på andre siden. Opplendingen imponerte igjen med fin avslutningsteknikk og laget sin andre for dagen.

Og vertene gikk til pause med tomålsledelse, men det kunne vært mer da Martin Rønning Ovenstad klinket et frispark i krysset etter 36 minutter spill. Men ballen gikk dessverre i metallet og ut, slik at det ble med Sveens to mål i første omgang.

I pausen var det som vanlig i slike treningskamper en del bytter, og inn kom blant andre Brinder Singh og 2006-modellen Andreas Fotland. Til tross for sin unge alder, skulle midtstopper Fotland ikke bli stilt på store prøver, og i andre enden av banen briljerte Brinder og viste ferdigheter som vi er sikre på at 3050 og andre MIF-supportere vil sette stor pris på i sesongen som kommer.

Innbytterskåringer

For den offensive unggutten skulle ikke engang bruke fire minutter før han hadde satt en ball i nettet. Han viste gode ferdigheter som måltyv da han snappet opp en retur etter et godt MIF-angrep på venstre side og laget dagens tredje mål for hjemmelaget.

En annen innbytter som skulle markere seg, var Magnus Bækken, som jaget inn 4-0 halvveis i omgangen, og rett før slutt viste Brinder Singh frem finter som fikk gjestenes forsvar til å åpne seg som Rødehavet åpnet seg da Moses gjorde sine berømte håndbevegelser. Brinder satte ballen i mål selv, og 5-0 ble også sluttresultatet.

Neste kamp blir nå borte mot Sandefjord på fredag klokken 14 før laget setter seg på flyet og reiser til Marbella for årets treningsleir i uke åtte. Hjemme på Consto Arena er det Kongsvinger som kommer som gjester, men det er ikke før 5. mars, og det ligger an til at avspark blir klokken 14:00. Men følg med i sosiale medier for nærmere informasjon.

Dagens MIF-lag

Målvakt: Sosha Makani

Forsvar: Herman Kleppa (Syver Skaar Eriksen 60.) – Adrian Hansen (Andreas Fotland 45.) – Marius Alm (Markus Nakkim 60.) – Sivert Øverby (Joackim Olsen Solberg 60.)

Midtbane: Martin Rønning Ovenstad (Eirik Windt 60.) – Erik Stavås Skistad (Frank Bamenye 60.) – Isaac Twum (Tobias Bjørnstad 60.) – Meinhard Olsen (Magnus Bækken 60.)

Angrep: Benjamin Stokke (Kent Håvard Eriksen 60.) – Ole Amund Sveen (Brinder Singh 45.)

Publisert: 12.02.2022, oppdatert: 14.02.2022
Skrevet av: Jan Erik Skretteberg