Sløste seg til uavgjort

Tonny Brochmann ga Mjøndalen en tidlig ledelse, men de brune klarte aldri å punktere kampen.

Mjøndalen fikk en kanonstart hjemme mot Tromsø. Kun ti minutter inn i kampen ble Fredrik Brustad lagt i bakken inne i feltet og dommeren pekte mot straffemerket. Tonny Brochmann valgte å sikte midt i mål. Smart, for TIL-keeperen lå ned ved stolperota. 1-0.

De brune, som for kvelden var uten både Olivier Occean (hjernrystelse) og William Sell (omgangssyke), måtte rokkere på laget som slo Strømsgodset før påske. Jokke ble flyttet opp på venstrekanten og Sondre Liseth gikk inn som midtspiss. Vetle Dragsnes og Akeem Latifu beklet backene.

Den første halvtimen av oppgjøret så stod hjemmelaget for underholdningen - og kom til flere gode muligheter. Men det stokket seg litt foran mål. Tromsø våknet noe rett før lagene gikk til pause, men langt fra ufortjent at det stod 1-0 på tavla etter 45 minutter.

Tromsø var også best rett etter pause og utnyttet en ballmiss på midten. Plutselig fikk Onni Valakari vende opp og fyre av inne i boksen. Julian Faye Lund rakk ikke ned på skuddet og ballen snek seg inn i mål.

Resten av kampen svingte voldsomt. Begge lag skapte noen utrolige sjanser, men ingen var skarpe nok til å score vinnermålet. Innbytter Alfred Scriven kom aller nærmest da han fikk avslutte, ganske upresset, fra ti meters hold. Ballen suste over tverrliggeren.

Dermed måtte begge lag nøye seg med ett poeng. Noe ingen trolig er fornøyd med.