Slo Rosenborg - til semifinale

MIF U19-Rosenborg 8-1 sammenlagt.

Torsdag spilte MIF U19 kvartfinale i Nasjonal G19 A-sluttspill mot RBK.
Her spilles det hjemme/borte kamp - MIF ledet 3-0 fra hjemmemøtet og dro til Trondheim med god tro på avansement.

Kampen gikk på Salmar-banen, som ligger ved siden av Lerkendal. Trenerteamet til MIF hadde ventet et offensivt RBK fra start, som skulle hente opp 0-3.
Det skulle vise seg at kampforløpet ble et helt annet enn forventet. Et ambisiøst RBK spilte naivt og med stor risiko i det bakre leddet. Det skulle straffe seg ganske raskt.
Etter press fra MIF så skulle RBK keeperen klarere, det gjorde ha fra siden av 16m og rett i bena på Brinder Singh, som enkelt kunne putte ballen i åpent mål etter 4 min. Nå måtte RBK score 5 mål og kampen var i realiteten avgjort.

MIF presterte årsbeste den første timen og Nils Tommy Nilsen og nok en gang Brinder Singh sørget for at det sto 0-3 til pause. Om ikke RBK hadde gitt opp til pause, så gjorde de det etter 50min, da Syver Skaar Eriksen la på til 0-4 med et skudd fra 20m som gikk via en RBK spiller.
RBK hadde sin første sjanse etter 65 min, det sier litt om en solid MIF prestasjon. MIF gjorde en del bytter og kampen åpnet seg noe mer, og etter 75min fikk RBK et trøstemål. Bare for å sette et skikkelig punktum, så la Ulf Brannstrøm på til 1-5 med et fint skudd fra 16m.

Dermed er MIF U19 klar for semifinale, etter 8-1 sammenlagt, hvor Godset - Brann eller Vålerenga venter. Vinneren av denne turneringen går til skandinavisk sluttspill i Gøteborg.

MIF gjorde en strålende laginnsats, men et pluss til Ari Sagbakken, Abel Tjomsland og Uno Pedersen. Ekstra moro var det at en del trenere fra toppfotballen var tilstede, da de hadde spillerutviklingskurs på Lerkendal, og evaluering av kampen var en del av deres oppgave.
De var veldig imponert av MIF og ga strålende tilbakemeldinger for roller, struktur og hardt arbeid.