Slo FFK på bortebane

Bruntrøyene brøt en barriere og ble første lag til å slå Fredrikstad på bortebane i årets OBOS-liga.

Annonse:

En monumental førsteomgang var nok til å slå neste års eliteserielag i deres egen storstue i plankebyen. For MIF fosset ut fra startblokkene og festet grepet rundt et FFK-lag som ikke hadde avgitt poeng hjemme siden juli.

Og da Mats Pedersen tok et løp på en lang ball fra Thomas Kinn som det så ut til å være umulig å rekke, så sørget han ikke bare for en målgivende pasning, men viste også et initiativ som ga lagkamerater, støtteapparat og supportere inspirasjon til ytterligere innsats.

Et umulig løp

For ballen så umulig ut å rekke, men Skjervøy-gutten satte på turboen og fikk så vidt lagt ballen inn i feltet før den var over dødlinja. Love Reuterswärd viste gamleklubben ingen nåde og hamret inn kampens første mål før det var spilt ti minutter.

Hjemmelaget så ut til å virkelig være tatt på senga, og var ikke mye med i starten. Love Reuterswärd var nær ved å doble ledelsen idet stadionuret bikket femten minutter, men Håvar Jenssen ordnet opp. Bakover var MIF solide, og midtstopperne Sondre Skogen og Rasmus Holten stanget unna det lille backer og midtbane slapp forbi. Thomas Kinn har hatt en flott sesong, men kunne nærmest registrere seg som arbeidsledig de første førtifem minuttene.

Straffe!

Og ledelsen skulle dobles. Etter 34 minutter satte Mats Pedersen på turboen igjen og fosset inn i feltet. Maxwell Woledzi måtte ta i bruk ulovlige midler for å stoppe attenåringen, og kamplederen hadde ikke annet valg enn å peke på straffemerket. Martin Rønning Ovenstad tok ansvar, og selv om straffesparket ikke var altfor godt, var det godt nok til at det stod 0-2 på måltavla.

Det var nære på at Kristoffer Tokstad også kunne tegne seg på skåringslisten før pause. Han dempet ballen perfekt, men kom for tett på FFK-målvakten idet han skulle avslutte, men vi kunne likevel konstatere at de første femogførr var solid gjennomført av bruntrøyene.

Disiplin, klokskap – og litt flaks

Kampen endret vesentlig karakter i andre omgang. Hjemmelaget hadde mer ball, og Mjøndalen slet med å komme seg ut av egen halvdel. Men avslutningene gikk enten utenfor eller så reddet Thomas Kinn. Og Kinn viste virkelig at han er en av de absolutt beste sisteskansene i OBOS-ligaen ved flere anledninger.

Med sju minutter igjen kom baklengsmålet. FFKs klubbspiller Håvard Åsheim kunne redusere etter 83 minutter, men mer ble det ikke. For MIF var disiplinerte og kloke, til tross for en lav snittalder på de elleve som avsluttet kampen. Og da går ikke Fredrikstad gjennom årets OBOS-liga uten nederlag på eget kunstgress – samtidig som kun syltynn teori kan frata oss plass i neste års OBOS-liga.

For en dag for MIF Fotball!

Annonse fra Obos-ligaen: