Spikeren i kista for MIFs cupeventyr er et faktum. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Skuffende tap mot Start

Cupeventyret er over for bruntrøyene etter ni katastrofale minutter i Kristiansand.

Start skåret tre mål på ni minutter midtveis i andre omgang, og selv om MIF forsøkte seg med en kraftig sluttspurt, ble det for mye å hente inn mot et hjemmelag som satte sjansene sine.

Den første halvtimen på Sør Arena ble lite innholdsrik. Men Mjøndalen fikk kampen første store sjanse da Kent Håvard Eriksen fikk spasere gjennom et nonsjalant Start-forsvar, men ikke fikk avsluttet før målvakten var så nær at det ikke var plass til å få ballen forbi. Og med det tente det virkelig til i sørlandshovedstaden.

Først kom Start til en kjempesjanse i det påfølgende angrepet før Daniel Janevski laget frispark rett utenfor sekstenmeteren. Det satte Mikael Ugland rett i krysset – utakbart for Idar Lysgård i MIF-buret. Dermed ledet de gule og svarte 1-0 på sin hjemmebane.

Twum skårer mot gamle lagkamerater

Men MIF skulle svare. Seks minutter senere fikk Mjøndalen et hjørnespark, og Daniel Janevski raget høyest på Joackim Olsen Solbergs utoverskrudde ball. Ballen gikk til værs, og Amund Wichne klarte ikke rydde opp i eget felt. Ballen havnet hos Isaac Twum, som med et behersket volleyskudd utliknet mot sine gamle lagkamerater. Og 1-1 ble også pauseresultatet.

Og MIF var på hugget etter at dommeren hadde blåst i gang de siste 45 minuttene. Flere overganger på begge kanter gjorde at vi kom til flere innlegg, dog uten å skape store sjanser av det. Ti minutter ut i omgangen måtte imidlertid målskårer Isaac Twum gi seg med skade, og inn kom Ole Amund Sveen. Et par minutter etter byttet kom også MIF til en stor sjanse idet Kent Håvard Eriksen fikk ballen inne i feltet, men akkurat når han skulle avslutte ble han taklet av en våken Start-forsvarer.

Fra vondt til verre – og verre

I stedet for 2-1 til bortelaget ble det 2-1 til hjemmelaget. Og 3-1. Og 4-1. Det hele skjedde i løpet av ni minutter. Martin Ramsland skårer ikke så ofte for Start, men når han skårer, er det ofte viktige mål. Denne gangen kom det etter at Starts ekvatorialguineanske debutant Basilio Ndong fosset oppover venstresiden og slo et presist innlegg som Ramsland satte i mål med en vakker heading i lengste hjørne.

3-1 kom kun tre minutter etter da Eman Marković løp etter en lang ball og fikk stusset den akkurat nok til at han hadde fri bane mot mål. Alene med Lysgård gjorde U21-landslagsspilleren ingen feil, og Start ledet med to mål.

Men det skulle bli mer. 67 minutter var spilt da Sander Sjøkvist fikk en enkel jobb med å spasere ballen inn i nettet – Start ledet med tre mål og det så håpløst ut for de brune. Men Magnus Bækken tente et lite håp med sin redusering etter 87 minutter. Han fikk skyte upresset fra 18 meter, og skuddet touchet så vidt borti en Start-forsvarer før den gikk utakbart i mål bak Amund Wichne.

Kunne tent håpet på overtid

På overtid fikk også Daniel Janevski en kjempesjanse til å redusere ytterligere og virkelig skape nerver hos et hardt prøvet Start-lag, men Wichne reddet mesterlig, slik at kampen ebbet ut med 4-2 til hjemmelaget.

Dermed må vi bare beklage til alle som følger Mjøndalen Fotball og si at dette var for svakt. Vi ryker ut av cupen, men må bare fokusere videre på de neste kampene og konsentrere oss om å redde plassen i Eliteserien.