Sjuende plass for Mjøndalen i Skandinavisk mesterskap

Mjøndalens juniorer møtte Brøndby søndag morgen til ren plasseringskamp i Skandinavisk mesterskap.

Selve kampen endte 2-2. Først tok Brøndby ledelsen etter tolv minutter, da de kom igjennom vårt forsvar og satte skuddet nede i bortre hjørne. Vi slo hurtig tilbake på et indirekte frispark tre minutter senere. Den danske keeperen plukket opp det dommeren vurderte var et tilbakespill, og Martin Bøthun utnyttet muligheten vi fikk godt. Dermed stod det 1-1 etter et drøyt kvarters spill.

Begge lag hadde fine sjanser til å skåre før pause, men ingen klarte det.

I andre omgang endret kampbildet seg noe. Brøndby tok mer over, men fikk ikke uttelling før etter 68 minutter. Enda en gang gikk skuddet i lengste hjørne, uten særlig mulighet for Erik Hejer i Mjøndalen-målet. Men vi kom tilbake kun fem minutter senere, da et flott innlegg fra høyre ble headet vakkert i mål av innbytter Moussa Lubindu.

Brøndby presset på for seiersmålet, men klarte ikke bryte gjennom vårt gode forsvar. Dermed endte kampen med uavgjort, og for å avgjøre kampen ble det straffesparkkonkurranse. Her skåret Brøndby først, før Erick Sagbakken sikkert satte vår første straffe i mål.

Også på de tre neste skåret danskene, men Sebastian Høyvik Skjold, Syver Skaar Eriksen og Moussa Lubindu var like sikre. På sitt lags siste straffespark gikk Brøndbys keeper og kaptein frem. Skuddet var hardt, men traff stolpen før ballen igjen spratt ut på banen.

Dermed var det opp til Tony Johannesson. Han var like sikker som sine lagkamerater og satte ballen utakbart i mål. Vi endte dermed som nummer sju av åtte lag i en turnering som ble vunnet av Sogndal foran AGF Århus. Øvrig norsk deltaker var Rosenborg, og de endte på en femteplass bak FC Midtjylland og Hammarby. Rosenborg slo BK Häcken i kampen om femteplassen.

Trener Bjarne Ingebretsen forteller at det var bra matching og gode referanser som kronet en lang sesong for juniorlaget.

– Nå er det en meget velfortjent ferie for spillerne før vi møtes igjen i januar og forbereder 2019-sesongen. Vi har fått en god pekepinn på hva vi må gjøre for å ta ytterligere steg neste år, sier han videre.