Sjette tap på rad

Mjøndalen tapte sin sjette kamp på rad da Odd ble for sterke mot ti mann onsdag kveld.

Igjen skulle en omstridt dommeravgjørelse vise seg å ha stor påvirkning på kampen da Alexander Betten Hansen ble utvist etter en drøy halvtime. I etterkant av kampen mente de fleste eksperter at det var svært strengt – ja, antakelig feil – å gi vår høyreback hans andre røde kort for sesongen mens det fortsatt var målløst på Consto Arena.

Dog skulle nok Odd allerede hatt et mål rett før denne situasjonen oppstod. Espen Ruud skjøt fra distanse mot lengste stolpe, og Birk Risa skled ballen enkelt i mål. Assistentdommeren hevet imidlertid flagget etter å ha tenkt seg om, og etter at hoveddommer var borte og konfererte, ble skåringen underkjent. Antakelig var nok det heller ikke korrekt.

I forkant av dette hadde lagene begge hatt sine sjanser. Oddss spissvikar Bakenga stanget et hjørnespark like over i det åttende minutt, mens Tonny Brochmann skjøt utenfor stolpen noen få minutter etter. Snaut to minutter senere vendte Vetle Dragsnes av to mann før han la inn til Lars Olden Larsen på bakre stolpe. Dessverre gikk hans heading i nettveggen.

Det første kvarteret var underholdende, men tempoet falt etter hvert. Da Betten Hansen ble utvist, ble Mjøndalen tvunget til å rokere på laget. Ut gikk kaptein Tonny Brochmann, mens William Sell kom inn og tok plass på høyre back. Mjøndalen ble naturlig nok presset bakover med kun ti mann, men sto mot inntil det var spilt 42 minutter.

Joshua Kitolano endte opp med ballen etter et hjørnespark, og han fyrte løs fra distanse. Ballen gikk inn i nærmeste hjørne uten at Sosha Makani kunne lastes for det. Dermed var det gjestene som kunne gå til pause med ledelse og én mann mer enn hjemmelaget.

Det skulle bli veldig vanskelig for Mjøndalen i andre omgang. Hjemmelaget ble liggende dypt, men skulle etter hvert komme seg fremover på banen, likevel uten å komme til større sjanser. Spikeren i kista ble satt etter 86 minutter, da et svakt tilbakespill fra innbytter Sell ble snappet opp av Bilal Njie. Han fant Joshua Kitolano, som fikk en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet. Og 0-2 ble sluttresultatet.

Seks tap på rad er ikke lystelig lesning for noen, men første sjanse til å rette opp i denne statistikken kommer allerede søndag førstkommende. Da reiser gutta og hele støtteapparatet til Kristiansand for å møte bunnkollega Start.