Sjanseløse i Bodø

Mjøndalen var med kun i et kvarters tid på Aspmyra søndag kveld.

For det er ikke noe annet å si enn at hjemmelaget vant fortjent. Mjøndalen produserte kun én målsjanse, og det er veldig sjelden nok til å få med seg poeng i en kamp, selv om mange håpet og trodde det på forhånd. Men Bodø/Glimt er fortsatt et veldig godt fotballag og henger fortjent med i toppen av Eliteserien.

Selve kampen ble for en nøytral tilskuer nokså kjedelig og sjansefattig. De første femten minuttene skjedde det svært lite, bortsett fra at Nikolas Walstad ble liggende nede etter en smell i kneet. Iført olabukser og kritthvite pub til pub-sko kunne imidlertid trener Vegard Hansen fra sin plass på en barkrakk høyt over resten av støtteapparatet se at venstrebacken kom seg på beina igjen etter litt behandling og noen trøstens ord fra fysio.

Kampens første store sjanse kom i det 24. minutt. Patrick Berg startet et angrep hvor Ola Solbakken fant Ulrik Saltnes ute til venstre. Midtbaneeleganten dro til, men ballen strøk stolpen og gikk i nettveggen. Nå skjønte vi at Glimt var på gang.

Mål mot og snytt for straffe

Mjøndalen var spilt veldig lave, og det var spilt 41 minutter da målet kom. Igjen var det Patrick Berg som startet angrepet. Han slapp ballen til Ulrik Saltnes, som slo tversover til Sondre Sørli. Hele MIF-forsvaret åpnet seg, og Sørli satte ballen sikkert i mål via Sosha Makani. Dermed var det 1-0 til hjemmelaget med fire minutter igjen til pause.

Og det ble også pauseresultatet. Likevel må vi være så ærlige å si at Glimt nok også skulle hatt et straffespark da ballen traff armen til Markus Nakkim inn i sekstenmeteren idet overtidsminuttene var i gang. Men i norsk fotball har man foreløpig ikke VAR, og da Tom Harald Hagen valgte å ikke blåse, slapp MIF unna med skrekken. Ledelsen var likevel fortjent.

I pausen kom Lars Olden Larsen inn for Tonny Brochmann. Vegard Hansen ønsket mer løpskraft i laget. Litt lenger kom vi vel frem på banen i starten av andre omgang, men det var likevel hjemmelaget som kom til omgangens første sjanse. Nok en gang var duoen Saltnes/Sørli involvert, men det var Sondre Fet Brunstad som fikk avslutte angrepet etter 48 minutter. Heldigvis for oss gikk ballen over, og det var fortsatt nerve i kampen.

Sørli-dobbel punkterte kampen

Drøye timen var spilt da Ulrik Saltnes skar inn i feltet og avsluttet, men ballen gikk i stolpen. Nå levde Mjøndalen virkelig farlig dersom håpet om poeng skulle leve. Glimt begynte å vise tendenser til å ha løpt fra seg, men den gang ei.

2-0 kom da de trykket inn kløtsjen og la inn det ekstra giret som er gjemt på girkassa inntil noen bestemmer seg for å prøve om det finnes. Ulrik Saltnes tok et raskt frispark, MIF-forsvaret hang ikke med og Sondre Sørli kunne greit skåre sitt andre mål for kampen. Da var det spilt 70 minutter.

Flere mål ble det ikke. Glimt var nærmere 3-0 enn MIF var nær redusering. Det ble aldri nok trykk i det offensive spillet, og bruntrøyene kan strengt tatt notere seg for kun én eneste målsjanse i løpet av hele kampen. Men det kommer nye sjanser – den første allerede neste søndag, da selveste Ælv Classico står for tur. Avspark på Consto Arena er klokken 15:00, så den dagen må vi få i oss søndagsmiddagen tidlig!