Sjansefattig generalprøve

Den siste treningskampen før seriestart ble ingen festforestilling.

Kampene mellom Mjøndalen og Sarpsborg er ofte en jevn affære, og nok en gang skulle det bli en tett og tøff kamp mellom de to cupfinalistene fra 1934. Det var varslet at vi skulle få det som tilnærmet er en førsteellever i dagens kamp, men Vegard Hansen har nok fortsatt noen spørsmålstegn på blokka.

Bortelaget skulle ta ledelsen først. Mohammed Ofkir slo inn fra venstre mot bakerste stolpe da det var spilt rundt kvarteret av første omgang på Consto Arena. Målvakt Sosha Makani og venstreback Nikolas Walstad var ikke enige om hvem som skulle klarere, og dermed fikk Eirik Wichne heade ballen på tvers av feltet. Ibrahima Koné kom først på ballen og malieren kunne enkelt pirke inn ballen til 1-0-ledelse for bortelaget.

Gjestene hadde nok vært det beste laget i første del av omgangen, men i det 24. minutt ble ballen lempet til Fredrik Brustad inn i bakrommet. Han tok ned ballen og fikk skutt, men gjestenes målvakt avverget.

Rett etter fikk vi se et virkelig godt Mjøndalen-angrep. Erik Skistad fikk ballen nede mot dødlinjen, dro av oppasseren og fant Martin Rønning Ovenstad foran mål. Med nød og neppe fikk Sarpsborg avverget, og det var nok det nærmeste vertene kom skåring i første omgang.

Det ble med ett mål i kampens første 45 minutter, en ledelse som vel kunne sies å være fortjent. I pausen gikk ungguttene Syver Skaar Eriksen og Erik Skistad ut, noe som ga plass til veteranene Stian Aasmundsen og Joackim Olsen Solberg. I tillegg kom Tonny Brochmann inn for Lars Olden Larsen.

Brochmann skulle sette mer fart i Mjøndalen-laget. Med sine ballferdigheter klarte han å holde mer på ballen enn hva bruntrøyene hadde klart i første omgang. Likevel skulle det ta en stund før Mjøndalen begynte å produsere sjanser også i denne omgangen.

I kampens 78. minutt fikk Mjøndalen frispark noen meter utenfor 16-meterfeltet. Innbytter Jokke slo ballen presist inn i boksen, og der stod en annen innbytter, Alfred Scriven, nokså alene på bakre stolpe. Men avslutningen med venstre ben gikk dessverre et stykke utenfor.

Et par minutter før dette hadde Scriven også vist at han er hissig på grøten. Han presset gjestenes målvakt til å gi et hjørnespark da denne var relativt nonsjalant med ballen i beina. Og denne skjødesløsheten skulle også sørge for at Mjøndalen fikk sitt utlikningsmål.

Det var et par minutter igjen av ordinær tid da broren til en gammel MIF-kjenning, Sulayman Bojang, sendte ballen tilbake til egen målvakt. Men mottaket til unge Simen Nilsen i Sarpsborg-buret var svakt og ballen spratt ut mot en meget opplagt Tonny Brochmann. Sarpsborgs burvokter bestemte seg for å stupe mot ballen med beina først, og klipte dermed den den danske tryllekunstneren.

Straffesparket var soleklart, og fra ellevemetersmerket plasserte Brochmann selv ballen nederst i sitt venstre hjørne. Selv om Nilsen var etter den, var skuddet så godt plassert at det ikke var mulig å avverge. Dermed var lagene like langt, og 1-1 ble også sluttresultatet i en kamp hvor Vegard Hansen var sånn middels fornøyd med hjemmelaget.

- Det var litt variabelt. I første omgang ble vi løpende mye mellom. Sarpsborg er et ganske godt lag, og vi har også tidligere slitt mot lag som spiller med et trebacksystem. I andre omgang ble vi bedre etter at vi justerte litt i pausen. Det er bra moral i laget, og vi kom tilbake og klarte uavgjort.

Han beroliger også med at man i treningskampene setter fokus først og fremst på seg selv.

- Det kan hende inngangen til kampen hadde vært annerledes fra vår side dersom det hadde vært en seriekamp. Nå gleder vi oss til å komme i gang med serien og håper vi unngår sykdom og skader, avslutter hovedtreneren.

Og serieåpningen er borte mot Sandefjord 16. mai. Avspark klokka 18:00, kampen vises på Discovery + og Eurosport Player.