Siste kamp før gressbytte

Søndagens oppgjør mot Florø blir den siste kampen før kunstgresset på Isachsen stadion blir byttet ut.

Annonse:

Siden nyåpningen av stadion i 2012 har det samme kunstgresset vært i bruk.

- Selv om det bare har gått drøyt fem år så tilsvarer vårt bruk omtrent åtte års normalslitasje. Så det var på tide for vår del å bytte. Vi er opptatt av å få banen FIFA-godkjent og det er jeg usikker på om dagens bane ville fått, sier stadionsjef Kristian Grøstad.

Nå har klubben gått for kunstgress fra ProTurf. Ligaturf PS Pro II heter gresset og er i følge stadionsjefen ganske likt det som ligger der i dag.

- Det er nyere og bedre naturligvis. ProTurf er en lokal leverandør. Det, sammen med pris og kvalitet, var avgjørende for hva vi falt ned på. Spillerene kommer til å oppleve at ballen ikke går like fort og at man har bedre kontakt med ballen. Det blir i grunn mer likt naturgress, sier Grøstad.

Byttet har vært planlagt et års tid. Det gamle gresset blir oppbevart på Vassenga i håp om at det kan gjenbrukes som treningsbane en gang i fremtiden.

30. juni er alle siste dag med dagens underlag. Da starter jobben som tar omtrent 10 dager. I den samme perioden har a-laget en kort sommerferie. Dermed starter a-laget oppkjøringen til høstsesongen på nytt dekke og får to uker til å bli kjent med gresset før de tar i mot Bodø/Glimt på hjemmebane 29. juli.

Annonse fra Obos-ligaen: