Sene skåringer sikret solskinnsseier søndag

To sene mål var nok til å beseire Skeid i Oslo-sola søndag ettermiddag.

Annonse:

Forhåpningene var store foran kampen, siden Mjøndalen kom fra en overbevisende seier mot Raufoss 16. mai, samtidig som oslolaget hadde sluppet inn hele ni mål på de to siste kampene. Men ballen er rund og fotball er ikke noen vitenskap med to streker under svarene - det varSkeid som kom best i gang.

Men store sjanser klarte ikke vertskapet å produsere – i åpningen av kampen var det nok likevel Mjøndalen som var nærmest et ledermål, men Sivert Øverbys forsøk fra distanse etter elleve minutters spill gikk utenfor. Enda nærmere var det midtveis i omgangen. Love Reuterswärd fosset oppover venstrekanten og la inn flatt i feltet, men Martin Rønning Ovenstad hadde litt for små sko til å styre ballen i nettet. Dermed forble det målløst til pause.

Sjansefattig andre omgang også

Andre omgang var ikke særlig annerledes enn første, i hvert fall ikke når det kommer til spill og sjanser. Det var forholdsvis jevnspilt, og til tross for mange dødballer var det ikke særlig utfordrende for MIF-forsvaret å holde ballen unna målet, og de gangene Thomas Kinn måtte gripe inn, så var det også solid og uten å bli satt på de store prøvene.

På slutten av kampen malte Mjøndalen endelig Skeid-forsvaret i stykker. 86 minutter var spilt da et langt innkast havnet inne i Skeid-feltet, og der dukket innbytter Mathias Bringaker opp. Siddisen skjøt, og Skeid-målvakt Simen Nielsen måtte gi retur. Der kjempet Kristian Lien og Quint Jansen ballen i mål foran ekstatiske bortesupportere.

Lyktes med byttene

Og innbytterne skulle markere seg mer på overtid. Etter 92 minutters spill fikk Adrian Hansen – som kom inn for en småskadd Syver Skaar Eriksen på høyreback – mulighet til å lade kanonen, og skuddet med det lange beinet smalt i stolpen bak en utmanøvrert Nielsen. Ballen endte i føttene på Mathias Bringaker, som enkelt kunne gjøre det han er hentet for – å sende ballen i mål.

Dermed endte det med en vel alt i alt fortjent seier, og tre nye poeng. Vi klatrer til niende plass på tabellen, og nå har vi ikke negativ målforskjell heller. Så alt ligger til rette for ny fest på Consto Arena 29. mai, eller andre pinsedag om du vil. Da heter motstanderen Sandnes Ulf og avspark er klokka 15!

Annonse fra Obos-ligaen: