3

Sendte hjem VIF som slakt

MIF leverte til tider festfotball og sendte Vålerenga hjem i skam søndag ettermiddag.

Det var en ellevill forestilling de 2368 fremmøtte fikk bevitne da opprykksfavoritten fra Oslo kom på besøk til Consto Arena. For et presset MIF-lag tok tak i kampen fra start. Det var trykk i duellene, innsats i hvert eneste løp og en strålende innstilling på MIFs XI fra dommer Eivind Bodding blåste i fløyta.

Brinder Singh lekte seg på høyre side flere ganger, og etter seks minutter fikk bruntrøyene frispark ute på sida da VIF måtte ta ulovlige midler i bruk for å stoppe den lettbente angrepsspilleren. Vi som følger Mjøndalen har sett dødballfoten til Sivert Øverby før, og Hønefoss-gutten serverte pølsa både med ketsjup, sennep og rekesalat da han rappet til og sendte frisparket rett i mål fra langt hold. Et drømmetreff for Sivert og en drømmeåpning for hjemmelaget.

Etter et drøyt kvarter utliknet imidlertid gjesten. Den samme Brinder Singh mistet ballen på egen halvdel, og Petter Strand kunne utlikne etter at han fikk ballen fra venstre. Lagene var like langt, men MIF hadde lagt ned en solid innsats i å temme fjorårets eliteserielag. Det var ingen grunn til å henge med hodet etter den første halvdelen av omgangen, men VIF hadde jobbet seg inn igjen i kampen.

For et innhopp!

Alie Conteh entret imidlertid matta med skumle hensikter da han erstattet en skadet Brinder Singh ti minutter før pause. Og på overtid skåret han to ganger! Sierraleoneren var et konstant uromoment for et dårlig organisert VIF-forsvar, og han sendte først Mjøndalen tilbake i ledelsen med et praktfullt hodestøt før han kjempet til seg ballen og satte en perfekt lobb over Magnus Sjøeng fire minutter på overtid av omgangen. Dermed stod det 3-1 til hjemmelaget til pause.

De siste femogførr ble innledet med et intenst bortelag, som til tross for spillemessig overtak ikke klarte å skape sjanser mot disiplinerte bruntrøyer. Og hjemmelaget red av stormen før Alie Conteh plutselig ble sulten igjen og ville ha mer. Sytti minutter var spilt da Thomas Kinn sendte ballen i retning Meinhard Olsen, og færingen var såpass god i presspillet at ballen endte opp hos Conteh. Han brukte farta si og fikk avsluttet med venstre bein. Ballen gikk i foten på innbytter Aleksander Kjelsen, og Magnus Sjøeng måtte se at ballen havnet i nettet bak ham for fjerde gang i kampen.

Meinhard Olsen, Alie Conteh og Mats Pedersen viste alle trøkk og engasjement da MIF slo Vålerenga søndag.

Keerats første

Bortelaget prøvde og prøvde, men klarte ikke skape noe mot et disiplinert hjemmelag. Og MIF viste prov på god kontringsfotball da Sivert Øverby brøt etter 85 minutter. Da kunne kampens første målskårer sette fart på og slo en presis pasning motsatt, hvor innbytter Keerat Singh ventet. Han fikk avsluttet – og nok en gang gikk ballen i en uheldig Aleksander Kjelsen og forbi Sjøeng til 5-1 for hjemmelaget. Det var lekestue på Consto Arena, og selv om helhetsinntrykket ble noe ødelagt av to baklengs på overtid, var dette en imponerende forestilling av hjemmelaget.

Nå venter AAFK hjemme på lørdag, og da håper vi at flest mulig finner veien til Consto Arena. Avspark klokka tippekamp – altså 16.00!