Seiret i toppthriller

Tonny Brochmann og Quint Jansen (bildet) sørget for 2-0-seier over Aalesund i den viktige toppkampen.

Sunnmøringene gikk hardt ut fra startblokkene og det fikk de brune merke. Kaptein Gauseth fikk knottene til Jonas Grønner i anklene etter sju minutters spill, men kapteinen ga seg ikke av den grunn.

Innledningsvis var begge lagene vært angrepsvillige og det så ikke ut til at de var tatt av stundens alvor.

Redning på strek

Hjemmelaget fikk en kjempesjanse da Olivier Occean avsluttet på halvvolley fra skrå vinkel. Ballen var på vei inn i det Thrandarson dukket opp og avverget på streken.

Mjøndalen og Jokke kom på et stormløp langs venstresiden med Occean og Lindseth, tre mot to. Både Occean og Lindseth blir låst av AAFK-forsvaret og det kommer et skudd fra Jokke som endte opp med corner.

Like etter kom gjestene alene med Sousha Makani, men satt ballen like til side for stolpen.

Stillingskrig

Det stod 0-0 til pause etter enorme sjanser brent fra begge lag.

Etter pausen låste Mjøndalen av høyt i banen før Aalesund tok litt over kampen igjen.

Etter 65 minutter gikk Fredriksen ned for telling med en voldsom krampe, ble så byttet ut, inn kom Jibril Bojang. Like etter byttet var Aafk farlig frempå, etter et uheldig touch fra Quint Jansen var gjestene svært nær ved og ta ledelsen etter 70 minutters spill.

En danske og en nederlender

Men Mjøndalen hadde mer på lager. Isachsen Stadion gikk av hengslene i det 85. minutt. Tonny Brochmann var heldig som plutselig stod helt alene etter en retur. Dansken bredsidet ballen bak forfjamsede Andreas Lie. 1-0.

Kun minutter etterpå gikk et nytt enormt brøl gjennom stadion idet hjemmelaget økte til 2-0 ved stopperbauta Quint Jansen. Gauseth headet mot mål, keeper ga retur og Jansen var på rett plass til rett tid og pirket inn 20.

Aalesund var desperate etter scoring, brukte alle triks i boka, men Mjøndalen låste fullstendig av i forsvar.

Opp på opprykksplass

Selv om bortelaget gjorde alt i sin makt for å endre på resultat-tavla mot slutten, kom det ikke flere mål.

Mjøndalen vant dermed den store toppkampen i OBOS-ligaen og klatret opp på 2. plass med like mange poeng som dagens motstander Aalesund og Viking.

Dermed er det duket for en ny, spennende høst på Isachsen stadion. Og de brune er nærmere et opprykk enn de har vært på lenge.

Mjøndalens lag: 4-3-3

• Keeper: Sousha Makani

• Forsvar: Alexander Betten Hansen - Quint Jansen - Sondre Solholm Johansen - Vetle Dragsnes

• Midtbane: Jonathan Lindseth (William Sell 90) - Christian Gauseth - Tonny Brochmann (Mads Gundersen 90)

• Angrep: Mathias Fredriksen (Jibril Bojang 68) - Olivier Occean - Joachim Solberg Olsen

Mjøndalen IF - Aalesund FK 2-0 (0-0)