Seier som smakte!

Etter svært mager poengfangst i de siste kampene for Mjøndalen smakte tre poeng meget godt for bruntrøyene på Grorud i kveld.

Annonse:

Men seieren kunne og burde vært større. Både Brinder Singh og Matias Belli Moldskred hadde store sjanser til å sende MIF i ledelsen tidlig i kampen, men hjemmelaget var både gode og heldige da de klarte å forhindre mål mot.

Grorud kom også mer med i kampen etter hvert, men var ikke farlige før de fikk et hjørnespark mot midten av omgangen. Da klarte de å putte ballen i mål, men dommeren avblåste korrekt for en hands inne i feltet. Sju minutter senere fikk de også en fin dobbeltsjanse, men Thomas Kinn viste at han også var med på notene.

Det var fremdeles målløst da lagene gikk til pause etter de første 45 minuttene med fotball på Oslo Øst. Kampen hadde for så vidt vært underholdende, men målet manglet, og mange med brune hjerter begynte nok å skjelve over at Mjøndalen igjen hadde gitt fra seg et nokså klart spillemessig overtak mot slutten av omgangen.

MIF-spill fra læreboka «Effektiv fotball»

55 minutter var spilt da assistentdommeren gav signal for dagens første bytte for Mjøndalen idet Thomas Kinn forberedte seg på et utspark. Joackim Olsen Solberg og Matias Belli Moldskred ga seg til fordel for Sivert Øverby og Meinhard Olsen, og sistnevnte tok plass ved Groruds forsvarslinje da Thomas Kinn fikk signal om å sette i gang igjen spillet.

Og vår vestlandske målvakt klinket ballen så langt han kunne oppover i banen. Her kom ingen ringere enn Meinhard Olsen fossende gjennom forsvaret og mottok ballen. Alene med Groruds målvakt gjorde færingen ingen som helst feil, og Mjøndalen hadde tatt ledelsen etter en skåring tatt ut av en eller annen lærebok fra 1990-tallet. Fjorten sekunder tok det fra mannen fra havgapet entret banen til han hadde sendt ballen i nota.

Gode innbyttere

Til tross for målet må vel egentlig omgangen under ett betraktes som hendelsesfattig. Hjemmelaget klarte aldri å sette noe ordentlig trykk på MIF, samtidig som bruntrøyene heller ikke skapte særlig flere sjanser. Men det var veldig fint å se positive innhopp både fra Daniel Skare og Sander Bratvold.

Etter 96 minutter blåste dommeren av kampen, og da var det klart at MIF kunne ta med seg tre poeng hjem – ENDELIG!

Neste kamp er søndag 24. juli mot Start. Kampen går på Consto Arena – og husk at kampstart er allerede klokken 15.00. Vi ses vel?

Annonse fra Obos-ligaen: