Seier i generalprøven

A-laget viste gode tendenser mot Start i lørdagens generalprøve før OBOS-ligaen starter.

Lørdag var det duket for dobbeltkamp på Consto Arena. Start kom på besøk fra Kristiansand både med førstelag og andrelag, og først ut i solskinnet denne tidlige vårdagen var A-lagene, som begge i år spiller i OBOS-ligaen.

Og MIF festet et godt grep på gjestene fra avspark. Det var ikke spilt mer enn fem minutter før Erik Skistad fikk en fin sjanse, men avslutningen fra seksten meter ble for løs til å sette Starts målvakt på virkelig prøve. Imidlertid skulle bruntrøyene fortsette å presse og spille Start lave, men sørlendingenes forsvarsmur var vanskelig å trenge gjennom.

Etter atten minutter var det klart for en ny fin MIF-mulighet. Hjemmelaget brøt på midtbanen og kom i overtall mot Start-forsvaret. Men den siste pasningen ble dessverre for svak, og Start kunne klarere. Tre minutter senere slo Mjøndalen langt opp fra forsvaret, og Ole Amund Sveen stormet oppover høyrekanten. Innlegget nådde Magnus Bækken, og hallingen fikk avsluttet, men igjen ble skuddet for svakt til virkelig å sette gjestenes målvakt på prøve. Likevel – det var fine tendenser i MIF-laget etter en halv omgang i generalprøven. En snau halvtime var spilt da Erik Skistad igjen kunne avslutte, men ballen skled av foten.

Etterlengtet mål for Benny

Men fem minutter senere skulle målet endelig komme. Og angrepet var vakkert. Magnus Bækken dro med seg ballen inn fra venstre kant, og inne i feltet fant han Benjamin Stokke. Veteranspissen avsluttet vakkert, og satte ballen elegant i bortre hjørne slik at hjemmelaget ledet 1-0.

Og MIF kunne økt til 2-0 før pause. Stadionuret viste nesten førti minutter da Erik Skistad tok med seg ballen inn i feltet og forsøkte å finne lagkamerater, men en Start-forsvarer hadde akkurat store nok sko til å rydde unna. Dermed gikk lagene til pause med 1-0 til hjemmelaget.

Start redusert til ti mann

Andre omgang skulle preges av Vito Wormgoors røde kort, som kom etter 57 minutter. Start-forsvareren klipte ned målskårer Stokke med en relativt stygg takling som i seg selv kvalifiserte til kort fra dommer. Kamplederen tok frem det gule kortet, men innen han fikk vist det til Starts rutinerte midtstopper, ble Joackim Olsen Solberg slått i ansiktet av samme spiller. Dommeren tok dermed frem det røde kortet i stedet, og Wormgoor ble henvist til en tidlig dusj.

Kampen sank noe i kvalitet i andre omgang. MIF klarte ikke heve spillet selv om motstander var redusert til ti mann, og som så ofte tidligere jevnet styrkeforholdet seg egentlig ut, til tross for at de brune var i flertall på banen. Men en stor MIF-sjanse er verdt å nevne.

Kontrollerte inn

Med ti minutter igjen av kampen serverte bruntrøyene et flott angrep. Innbytter Brinder Singh fikk sjansen til å avslutte, men skjøt kanskje litt for tidlig. Ballen hadde retning mot krysset, men Starts målvakt strakk seg så lang han var og fikk en neve på ballen slik at MIF måtte nøye seg med et hjørnespark laget ikke klarte å utnytte.

Kampen ebbet ut med 1-0-seier til hjemmelaget, og alt i alt må dette oppsummeres som en god generalprøve mot et lag som også har ambisjoner om å hevde seg i årets OBOS-liga. Nå venter Kongsvinger i serieåpningen, som finner sted på Consto Arena mandag 4. april klokken 18.00.

Og andrelaget? Den kampen hopper vi bukk over – der tok Start nemlig en blodig hevn og massakrerte våre rekrutter gjennom to ganger 45 minutter. Starts andrelag viste frem hvordan makrellfotball virkelig skal spilles, og ganske tidlig ble det klart at det kun var et spørsmål om hvor stor seier sørlendingene kunne ta med seg hjem til Kristiansand. Til slutt stoppet det på nimålsseier til bortelaget uten at våre rekrutter klarte å sette ballen i mål en eneste gang. Heldigvis er det noe lengre til seriestart for MIF2.

Dagens MIF-lag

Målvakt: Thomas Kinn

Forsvar: Syver Skaar Eriksen – Markus Nakkim – Adrian Hansen – Joackim Olsen Solberg

Midtbane: Isaac Twum – Erik Skistad – Simon Appiah

Angrep: Magnus Bækken – Benjamin Stokke – Ole Amund Sveen