Sa-sa-sa, Stokke!

Stokke-dobbel senket Skeid søndag.

Annonse:

Mjøndalen fosser videre i OBOS-ligaen og tok sin femte seier på seks forsøk i Oslo søndag ettermiddag. Både oksene fra Oslo og bruntrøyene fosset ut fra startblokkene på den tørre kunstgressmatta på Nordre Åsen, og det var ikke spilt med enn halvminuttet da veteranen Johnny Buduson kom seg gjennom MIF-forsvaret og forsøkte å lobbe ballen over en utrusende Thomas Kinn i MIF-buret. Men gjestene slapp med skrekken og kunne sette inn støtet selv.

For kun minuttet etter Budusons sjanse fikk Benjamin Stokke ballen inne i feltet, men ble klippet ned av Skeids målvakt da han skulle avslutte. Dermed pekte kamplederen på straffemerket, og Stokke la selv ballen på plass på krittmerket og stilte seg opp for å ta fart.  Ballen satte han sikkert ned i sitt høyre hjørne, mens Lars Kvarekvål i Skeid-buret kastet seg motsatt vei. Dermed hadde MIF fått et tidlig mål for å skape ro i rekkene. Trodde vi.

Buduson i 100

Men Skeid har – til tross for fire strake tap i seriestarten – vist at de neppe blir noen kasteball i året OBOS-liga og slo tilbake før det var spilt syv minutter. Målsnik Buduson luktet sjansen da et MIF-forsvar under press hadde en svak involvering, noe som sendte han som kan bli en moderne Skeid-legende på linje med Kjell Kaspersen, Kai Sjøberg og alle de andre som noen av oss husker fra sekstitallet alene med Thomas Kinn. Buduson gjorde ingen feil og fikk dermed skåre sitt mål nummer 100 i Skeid-drakt mot Mjøndalen IF. Med det var lagene like langt.

Etter den forrykende åpningen sank tempoet noe. MIF hadde mye ball, men klarte ikke skape stort mot et lavtliggende og tålmodig Skeid-lag som satset en del på hurtige overganger og Budusons tempo på topp. Og egentlig var det vel ikke mer å skrive om i løpet av de første 45 minuttene.

Etter en Sagene kjørepils og pølse fra Strøm-Larsen var det klart for andre omgang, og igjen føk lagene ut av startblokkene i reneste Usain Bolt-stil. Først forsøkte Buduson seg på et nytt løp, men i andre omgang hadde nok MIFs forsvarsfirer fått noen tips fra sidelinjen, slik at veteranspissen denne gang var offside.

Nytt tidlig mål

MIF angrep umiddelbart på høyrekant, og vikar på høyrebacken – Meinhard Olsen fra Færøyene – sendte ballen presist inn i feltet før det var gått to minutter. Der stod giganten fra Tønsberg, Benjamin Stokke, igjen og headet sikkert inn sitt andre mål for dagen. Det var knusende effektivt!

Denne gangen klarte heller ikke vertene å svare umiddelbart, og Stokke var nær ved å bli tremålsskårer en ti minutters tid etterpå da han fikk ballen inne i feltet og fyrte løs på førstetouchet. Men Kvarekvål var med på notene og vartet opp med en flott reaksjonsredning.

Flere mål skulle det heller ikke bli. MIF hadde brukbar kontroll på vertenes forsøk på å utlikne, men klarte ikke selv å produsere noe særlig mer heller mot et oppofrende og hardtarbeidende Skeid-lag som kompenserte for manglende ferdigheter med solid innsats. Og tre poeng borte mot Skeid er absolutt verdt å ta med seg, for hjemme på Nordre Åsen tror vi Oslo-laget kan bite særdeles godt fra seg utover sesongen.

Dermed er det fortsatt tabelltopp på bruntrøyene og fortsatt mye å gå på i det offensive spillet samtidig som vi er i ferd med å få spillere tilbake fra skade. Gledelig nok var Erik Stavås Skistad tilbake samtidig som Simon Appiah endelig har fått arbeidstillatelse, slik at det er mye å glede seg til for MIFs tilhengere i kampene som kommer. Neste kamp er hjemme mot KFUM Oslo søndag 15. mai. Avspark kl 18.00!

2.jpg
Jan-Remi Dalen smilte om kapp med sola etter tre nye poeng på Nordre Åsen søndag. NB! Det er ikke han som har dratt med seg toalettpapiret ut fra toalettet, selv om det kanskje kan se slik ut.

 

Annonse fra Obos-ligaen: