Så kom tapet

Da Ranheim snudde kampen med to kjappe mål i slutten av andre omgang måtte vi konstatere at intet tre vokser inn i himmelen, heller ikke MIF-treet.

I det noe vindfulle – men eller fine – vårværet på Consto Arena torsdag var det gjestene fra bydelen i Trondheim som gikk friskest ut av startblokkene. De var aggressive i presset og vant ofte ballen på hjemmelagets banehalvdel, noe som gjorde livet surt for MIF-forsvaret. Imidlertid ble det meste av avslutninger blokkert eller voldte målvakt Makani små problemer.

Mjøndalen kom mer med etter at Ranheim hadde løpt litt fra seg i åpningsminuttene, men heller ikke hjemmelaget klarte å skape all verden. Men – vi har Martin Rønning Ovenstad. Liungen er i kjempeform om dagen og har nese for mål. 21 minutter var spilt da Meinhard Olsen spilte en diagonalpasning fra sin høyrebackposisjon som så ut til å gå over alle. Men Mjøndalens nummer sju luktet muligheten, satte inn ekstragiret og stormet fra Ranheim-forsvaret før han banket inn 1-0 oppe i hjørnet.

Pauseledelse

Resten av omgangen gikk vel uten at Ranheim klarte å sette hjemmelaget på de store prøvene, og dermed var det vel ut fra spill og sjanser helt greit at det var bruntrøyene som tok med seg ledelse i garderoben til pause. Og dersom resultatene fra 1. omgang skulle stå seg, ville MIF og Brann virkelig rykke fra i tabelltoppen.

I likhet med i første omgang var det Ranheim som startet best etter hvilen. Men både stolper og en patent Sosha Makani gjorde at MIF-ledelsen holdt seg lenge mens hjemmepublikumet ventet på at serielederne skulle komme opp i ringene igjen. Det skulle imidlertid ikke skje.

Snudde kampen på to minutter

En kanonade mot MIF-målet etter 83 minutter spilt ble avsluttet med en rakett fra Ruben Alte. Den kunne selv ikke Sosha Makani stille opp mot, og gjestene hadde utliknet. Ikke lenge etter skulle det bli verre. To minutter senere feilberegnet nemlig MIF-forsvaret en lang ball, og Markus Mehnert kom alene med Makani. Askerbøringen gjorde ingen feil, og trillet Ranheim i ledelsen.

Slitne bruntrøyer forsøkte å mobilisere for en utlikning, og på overtid tok også Makani turen opp til Ranheims målgård da hjemmelaget ble idømt et hjørnespark. Det ble headet ut til et nytt forsøk fra MIF, og Makani ble stående igjen oppe da også det hjørnesparket ble stanget ut siden en MIF-spiller vant ballen på Ranheims banehalvdel. Den iranske supermålvakten var nær ved å nå frem på crosseren, men det hele ebbet ut med 1-2.

Velvel, neste kamp nå er Brann på mandag 30. mai, og det er viktig å mobilisere de siste kreftene nå før gutta tar seg en velfortjent ferie. Og det blir på direkte opprykksplass uansett hvordan det går i byen mellom de syv fjell.