Rekordunge MIF-rekrutter stjal med poeng fra nord

Et veldig ungt MIF2-lag viste karakter og klarte 2-2 på overtid mot Bossekop søndag.

Med en snittalder på under 17 år i startoppstillingen var det et hjemmelag som kjemper desperat for å unngå degradering til fjerde divisjon som nok var favoritter i kampen på den relativt slitne banen i Altas vestligste bydel. Og vi må vel også si at hjemmelaget kom best i gang. For de unge MIF-guttene var det vanskelig å få kontroll på ballen på det ujevne underlaget, og lumske vindkast fra sørøst gjorde ikke saken lettere.

Vertskapet tok ledelsen etter omtrent et kvarters spill da kaptein Andreas Fotland var uheldig med et klareringsforsøk inne i feltet. En av hjemmelagets spillere presset aggressivt, snappet ballen og kunne enkelt sette ballen i nettet bak Christopher Varcoe i MIF2-buret. Og det var ikke ufortjent at det var Bossekop som gikk i føringen.

Snaut 27 minutter var spilt da MIF2 fikk et frispark ikke langt unna hjørnet på hjemmelagets sekstenmeter. Det første forsøket endte i blokka, men da innlegg nummer to kom, befant plutselig midtstopper Truls Karlsen seg alene med målvakten på bakre stolpe. Men en midtstopper trener kanskje ikke så mye på slike situasjoner, og forsøket ble parert av Bossekop-målvakten. Likevel – vi beviste at vi var mye mer med i kampen enn vi var i åpningskvarteret.

Litt senere var det Oscar Nølands tur. Han var en av tre femtenåringer i MIF2s angrepsrekke denne dagen, og viste i sin debut fra start at han er et talent som kan bli noe stort. Han fikk skutt, men ballen snek seg utenfor stolpen.

Kjempesjanse for Trym

Omgangens aller største sjanse for MIF-rekruttene kom imidlertid etter 42 minutter. Godt forsvarsspill endte med en overgang som ble utnyttet godt. Trym Erstad ble sendt helt alene gjennom med målvakten, men fikk kanskje for god tid og nølte for mye før han avsluttet. Han prøvde å vippe ballen over den utrusende målvakten, men Bossekops sisteskanse gjorde seg stor og avverget mesterlig.

Så skjedde det som ofte skjer i fotballen når et lag ikke klarer å sette sjansene sine. Neste mulighet benyttet Bossekop seg fullt ut av, og fra spiss vinkel klarte de å lure vår sisteskanse, slik at pauseresultatet ble 2-0. Men vi hadde vist at vi til tross for vår lave gjennomsnittsalder klarte å spille relativt jevnt med et fysisk robust hjemmelag. Vi hadde tro på at dette kunne gå likevel.

Superinnbytter Birhat

Og i andre omgang viste unggutta hva som bor i dem også hva gjelder psyke. Vel økte snittalderen noe da Birhat Niwar (født 2005) kom inn etter en times spill og erstattet Oscar Nøland. Et snaut kvarter senere angrep Mjøndalen på venstre side – det gikk fort da Daniel Skare satte fart og slapp ballen videre til superinnbytter Birhat, som skåret elegant fra venstre. Med 2-1 var håpet tent.

To minutter på overtid kom utlikningen. Andreas Fotland slo en lang ball opp, og i duell med en tre ganger så stor midtstopper klarte Daniel Skare å presse ballen inn i nettet takket være et meget lurt løp som rundlurte det ellers solide Bossekop-midtforsvaret. Hjemmelaget fikk et par hjørnespark på slutten, men både målvakt Varcoe og MIF2-forsvaret holdt hodet kaldt slik at de reddet i land ett poeng. Selv om Bossekop ligger under streken var det meget imponerende av et svært ungt MIF2-lag!

Mer moro kan det bli allerede på onsdag, da Tromsøs andrelag kommer på besøk til Consto Arena. Avspark er allerede klokken 14, men har du anledning – møt gjerne opp! Vi lover mye talent en onsdag ettermiddag.