Reddet ett poeng

Mjøndalen kom tilbake, men var nære på å miste det éne poenget. Det endte 2-2 borte mot Ull/Kisa.

Mjøndalen, som kom fra tre seire, måtte gjøre én endring på laget: Mathias Fredriksen slet med musklaturen og dermed var det gjensyn med Vamouti Diomande på høyrekanten.

Og de brune fikk en kanonstart på kampen. Kun tre minutter var spilt da Olivier Occean serverte Jonathan Lindseth foran mål. Sistnevnte skled inn ledermålet. 0-1.

Men Ull/Kisa har hatt et godt tak på Mjøndalen de siste årene, spesielt på sin hjemmebane. Det viste de kun ti minutter etter MIFs ledermål. Et innlegg datt ned i fanget på Ole Andreas Nesset. Han hadde stilt inn siktet og traff klokkeklart i lengste hjørnet. 1-1.

Uavgjort stod det også til pause. Før det hadde begge lag hatt hver sin kvalifiserte sjanse og slettes ikke ufjortjent at lagene var like langt.

Jibril Bojang fikk tillit etter hvilen til fordel for Diomande. Hurtigtoget serverte en rekke gode, harde innlegg fra høyresiden. Dessverre ble ingen av dem omsatt til mål. Det klarte istedet hjemmelaget da Lars Jørgen Salvesen fikk ballen inne i boksen. Spissen hamret kula over en sjanseløs Makani - og plutselig var det Ull/Kisa som lå best an til å sikre tre viktige poeng.

Tonny Brochmann fikk sitt første MIF-mål hjemme mot Aalesund og fulgte opp i neste runde mot Kongsvinger. Og han er åpenbart ikke ferdig; med kvarteret igjen på klokka spratt ballen ut av feltet etter en dødball. Brochmann svinge høyreslegga og traff på halvspretten. Ballen føk som ei kule i nærmeste kryss! 2-2.

Begge lag var lystne på seier og det svingte voldsomt frem og tilbake på Jessheim stadion de siste minuttene. De brune kom til flere gode scoringsmuligheter, men lykkes ikke å få ballen i mål flere ganger. Kisa var derimot nærmest et vinnermål - først ble ballen reddet på streken etter klabb og babb og og på overtid smalt innbytter Nicolay Solberg ballen i tverrliggeren.

Alt i alt skal de brune være fornøyd med ett poeng på i en tøff bortekamp. Samtidig gikk Viking på et 2-4-tap hjemme mot Tromsdalen, som gjør at Mjøndalen er fire poeng foran Viking på tredjeplass med fire runder igjen å spille.

Ull/Kisa-Mjøndalen 2-2 (1-1)