Quint til Kypros

Etter kampen mot Ranheim orienterte Quint Jansen resten av spillergruppa beskjeden om at han terminerer kontrakten med MIF.

Annonse:

Dermed et den flygende hollenderens andre periode i Mjøndalen slutt. Han kom første gang til Mjøndalen før 2017-sesongen og kom da fra Finnsnes, hvor han hadde imponert både med fysikk og fotballforståelse. Han startet sitt første opphold i MIF-drakta med å være skadet, men bruntrøyene vant ni av ti mulige seiere da nederlenderen omsider var spilleklar på høsten.

Og Quint skulle bli en meget viktig brikke for oss da vi rykket opp til Eliteserien i 2018 med OBOS-ligaens gjerrigste forsvar. Med Quint i midtforsvaret slapp bruntrøyene inn kun 24 mål på 30 kamper. Han var også med på 2019- og 2020-sesongene i Eliteserien med MIF, men før 2021-sesongen ble det klart at AAFK ble hans nye arbeidsgiver. Så gikk turen tilbake til Eliteserien og Sandefjord i 2022 før han igjen returnerte til Mjøndalen på lån på et kritisk tidspunkt for klubben. I år har Quint med sine 32 år og lange erfaring fra toppfotballen vært en viktig brikke for et ungt MIF-lag.

Til kypriotisk toppdivisjon

Quint Jansens nye arbeidsgiver heter Othellos Athienou FC og skal når sesongen starter igjen debutere i den kypriotiske toppdivisjonen etter å ha vunnet landets andredivisjon i 2023.

- Det er dumt for oss å miste en av lagets bærebjelker nå, men morsomt at utenlandske klubber følger med på Mjøndalen og våre spillere, sier sportssjef Bjørn Petter Ingebretsen i en kommentar.

Siden Quint ikke er klubbens eiendom er det heller ikke stort klubben får gjort. BP understreker også at de unner Quint å få denne muligheten.

- Han har levert for Mjøndalen i flere sesonger, og får nå sjansen til å prøve seg på et nivå som antakelig er opp i forhold til OBOS-ligaen, sier BP avslutningsvis om spilleren, som ender med 120 kamper og 14 mål for bruntrøyene.

Vi takker Quint så masse for innsatsen i brunt og ønsker lykke til videre. Du vil bli savnet både på og utenfor banen!

Annonse fra Obos-ligaen: