Proffkontrakt til Sondre Granaas

Denne uka signerte Sondre Granaas proffkontrakt med Mjøndalen.

Annonse:

Sondre kom fra Stoppen høsten 2020 og har litt å slekte på, siden faren heter Lars og har lang fartstid fra norsk toppfotball. Spillerkarrieren til pappa inkluderte ni sesonger i Strømsgodset (214 kamper og 16 mål i de to øverste divisjonene) og Follo før han kom til Mjøndalen i 2009. Lars spilte i klubben til han la opp som heltids fotballspiller i 2013. 

Nå tar Sondre opp arven etter pappa. Som sin far er han en hardtarbeidende midtbaneterrier med god utholdenhet som vokser med oppgavene, forteller U21-trener Eirik Sande Kristoffersen.

- Ja, Sondre er en spennende spillertype som har hatt god utvikling gjennom å spille med og lære av erfarne spillere på MIF2, sier Eirik når vi ber han fortelle om Sondres utvikling i de snart to årene som har gått siden den unge liungen kom til klubben. 

Akademisjef Arne Marcussen fortalte i fjor at Sondre allerede da hadde vist at han hadde både fotballmessige og mentale ferdigheter som klubben ser etter. Sondre var skadet da han kom til klubben, men viste at han håndterte motgang og ikke minst at han klarte å trene selvstendig og jobbe systematisk for å bli en bedre fotballspiller. Og nå er altså neste skritt på veien – proffkontrakt – tatt. 

Roser Sparebanken Øst-akademiet

Og akademiet skal ha mye ros for fremgangen, mener Sondre selv. 

- Jeg trives veldig godt i MIF og har hospitert her siden jeg var tolv år. MIF er en klubb som satser mye på de unge, og nå begynner det å gi resultater både for meg og klubben, forteller han til miffotball.no

Sondre beskriver seg selv som en teknisk god midtbanespiller som har god spilleforståelse, men fortsatt litt å gå på fysisk. 

- Selvfølgelig kan alt utvikles, men først og fremst må jeg jobbe med fysikken, sier han selv. 

Han blir seksten år først i slutten av august, men har ambisjoner om å debutere i OBOS-ligaen om kort tid. 

- Så får vi se etter det. Jeg har forhåpentligvis mange år igjen som fotballspiller, så mye kan skje, men på lang sikt har jeg en ambisjon om å spille i Premier League. 

Tror MIF finner formen

Det er åpenbart for alle at ikke alt går på skinner i MIF om dagen, men Sondre har likevel tro på at A-laget kan plukke poeng i høst. 

- Vi må kjempe for hvert eneste poeng. Det handler om å finne formen, så kommer poengene til å komme, avslutter han. 

Vi gratulerer Sondre med proffkontrakt og ser frem til å følge deg videre!


 

Annonse fra Obos-ligaen: